logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mastercook ZB-11478X - kończy mycie w połowie, błąd 004

subject1 19 Mar 2019 20:52 2871 6
REKLAMA
  • #1 17866761
    subject1
    Poziom 2  
    Hej, wszystkim

Zmywarka Mastercook ZB-11478X kończy mycie w połowie cyklu godzinnego, wyskakuje błąd 004 i na tym koniec. W instrukcji są tylko dwa typy błędów i żaden nie jest błędem 004. Firma już nie istnieje, dlatego mam problem żeby kogokolwiek znaleźć do naprawy, ponieważ dostęp do części też jest ograniczony. Bardzo proszę o porady i instrukcje co mogę sam sprawdzić. Do tej pory sprawdziłem tylko filtr i wyczyściłem dysze spryskującą.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17867899
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6861
    subject1 napisał:
    W instrukcji są tylko dwa typy błędów i żaden nie jest błędem 004

Owszem, bo nie ma czegos takiego jak błąd 004, jak już to D04.

subject1 napisał:
    Firma już nie istnieje, dlatego mam problem żeby kogokolwiek znaleźć do naprawy, ponieważ dostęp do części też jest ograniczony.

Że z częściami jest problem to tak, ale z znalezieniem kogoś kto zajrzy do maszyny problemu nie powinno być, widać słabo szukasz, albo dzwonisz po firmach krzakach. To że części brakuje, to nie znaczy, że maszyny nie da się naprawić. Nie zawsze są części potrzebne.

Twój błąd jest powiązany z czujnikiem temperatury.
  • REKLAMA
  • #3 17887533
    subject1
    Poziom 2  
    Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Ale błąd który się wyświetla to na pewno 004, a nie D04, ale żeby się upewnić włączę jeszcze jutro zmywarkę i zrobię zdjęcie.

Dzwoniłem do firm które mają najlepsze recenzje w internecie, jeśli chodzi o Wrocław. Jeden Pan zgodził się przyjść, to nawet nie zaglądnął do środka tylko powiedział, że może programator jest zepsuty i że nie wie co oprócz tego może zrobić.
  • REKLAMA
  • #4 17887571
    mrice
    Moderator AGD
    subject1 napisał:
    błąd który się wyświetla to na pewno 004,

Nie ma takiego błędu.
  • REKLAMA
  • #5 19611364
    AndrzejNiyski
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Problem rozwiązany błąd 004 to blad E4 tzn przelanie / przepełnienia/ wyciek wody
  • #6 19611890
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 19613479
    mrice
    Moderator AGD
    Robo-technical napisał:
    Szkoda sobie zawracać nimi głowy.

A to niby dla czego ? Zmywarka jak każda inna.

Robo-technical napisał:
    Wyjmij cudo z zabudowy i okaże się że nie ma części.

Jaka by nie była zwykle z zabudowy wyjąć trzeba, co do części to większość konstrukcji Mastercook (czyli Fagor) były konstrukcjami współdzielonymi, m.in. z Beko, Amica, Gorenje, Zelmer, Candy a nawet Whirlpool czy Elektrolux.

Problem z częściami czasem się zdarza, ale wiele z nich ma swoje zamienniki, a te niedostępne to najczęściej elementy specyficzne dla danej odmiany, które się stosunkowo rzadko psują.

Robo-technical napisał:
    I co, za kilka godzin roboty weź 70 zł...

Raz, diagnostyka kilku godzin nie powinna zająć, a jeśli uważasz, że 70zł za diagnostykę to mało to podnieś cenę, skoro nie robisz autoryzacji, to nikt Ci cennika nie narzuca...

Podsumowanie tematu

✨ Zmywarka Mastercook ZB-11478X przerywa cykl mycia, wyświetlając błąd 004, który nie jest opisany w instrukcji. Użytkownik sprawdził filtr i wyczyścił dysze spryskujące, jednak nie znalazł rozwiązania. Odpowiedzi wskazują, że błąd 004 może być związany z przepełnieniem lub wyciekiem wody (błąd E4). Problemy z dostępnością części są powszechne, ale wiele komponentów jest współdzielonych z innymi markami, co może ułatwić naprawę. Użytkownik otrzymał różne opinie na temat diagnostyki i naprawy, w tym sugestie dotyczące poszukiwania serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA