Witam
Czy ktoś wie gdzie jest umieszczony bezpiecznik od czujnika zamykania maski w mercedesie Vito 2016r.?
z góry dziękuję
Czy ktoś wie gdzie jest umieszczony bezpiecznik od czujnika zamykania maski w mercedesie Vito 2016r.?
z góry dziękuję
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsagios napisał:No przykro mi, bywają też początkujący.
sagios napisał:Ty się próbujesz czegoś domyślać, dla nas wyposażenie pojazdu to niewiadoma - było by w większości przypadków zdecydowanie prościej jak by pytający podawał VIN pojazdu. Na forum jest wielu zawodowców z dostępem do fabrycznych baz danych i taki VIN znacznie ułatwia sprawę.Mam tam dwie kostki z przyciskami - pewnie jedna od czujnika maski a druga od alarmu?
sagios napisał:Pytanie która jest która
Cyrylus0 napisał:czy ma ktoś ewentualnie schemat które to kable z kompa tam wychodzą i gdzie jest komp żeby sprawdzić
Cyrylus0 napisał:WDF44770313036741
Gerri napisał:Cyrylus0 napisał:WDF44770313036741
Powinien być podwójny switch.
Tak więc na module SAM lokalizujesz wtyk B1, na pinie 44 powinien być kabelek szaro-pomarańczowy do jednego switcha, na pinie 21 kabelek żółto brązowy do drugiego switcha. Oba switche mają po pozostałe piny zwarte ze sobą i jeden kabelek idzie do masy. Jak jeden switch zwiera, to drugi w tym momencie rozwiera. Tak mi mówią mądre księgi.