Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMariuszX49 napisał:Byłem w Warszawie widziałem Abax 2 wygląda obiecująco od pierwszego kwietnia w sprzedaży, czujki też powinny być OK pojawią się w czerwcu
MariuszX49 napisał:Ogólnie na temat rozwoju WRL-ki było jedno bardzo ważne zdanie o tym, że Satel idzie w modułowość swoich systemów i "kombajnów" nie planują dalej rozwijać.
MariuszX49 napisał:Bo tak powinno być, a że klient wymaga wodotrysków, to je dostaje i tu Satel wygrał. Druga rzecz to taka, że Satela można kupić wszędzie, w najbardziej nieprawdopodobnych lokalizacjach i milionach "zestawów" na Allegro - może je kupić każdy, kto zechce być bohaterem w swoim domu: piszesz "alarm", myślisz Satel. stąd:byli zdziwieni, że u Nas zrobiono takiego kombajna do wszystkiego i według ich metodologi system alarmowy ma być systemem, a IB to oddzielny temat
MariuszX49 napisał:gdzie nie zapytasz na internetach to odpowiedź jest jedna tylko Satel
wojtek.kowal napisał:Gdyby oprogramowanie przystawało do polskich warunków - chociażby te nieśmiertelne ciche sabotaże, to pewnie tak, chociaż Ichni sprzęt choć naprawdę solidny, to jest przede wszystkim systemem alarmowym bez wodotrysków. I tu znowu wracamy do pytania: czego polski użytkownik wymaga od systemu?Szkoda, że DSC swego czasu tak spierd... kwestię rynku polskiego.
sharp napisał:chociaż Ichni sprzęt choć naprawdę solidny, to jest przede wszystkim systemem alarmowym bez wodotrysków. I tu znowu wracamy do pytania: czego polski użytkownik wymaga od systemu?
wojtek.kowal napisał:Stąd z milion zamontowanych Perfect WRL we wszelkich konfiguracjach. Dzięki Perfekcie żyję jak gość .
wojtek.kowal napisał:Ja przyznam szczerze mam słaby charakter i biorę wszystko jak leci , oczywiście bąkając co nieco o tym, że przydało by się coś więcej, niż pan sobie życzy, ale oni mają to w....
wojtek.kowal napisał:Dobrze znasz to forumtrochę pseudo zabezpieczam ( nie policzony bilans prądowy, brak kontaktronów, sterowanie pilotem i sms)
kood napisał:Ciekawe jak się trafi szajka która przejdzie się po tych 70% instalacji z perfecta wrl i czujkami bezprzewodowymi np z chińską stacją pogodową
wojtek.kowal napisał:Sprawdzone osobiście przy długiej pracy wózka akumulatorowego sterowanego pilotem 433Mhz przy domu klientki.
wojtek.kowal napisał:No i tu kolegę specjalistę mam. Widać kolega trochę teoretyk i łapie się się na oklepaną bajkę o stacjach pogodowych i innych pilotach. Ja wiem, że 433Mhz, to trochę ch..nia, ale akurat w przypadku Perfecty Satel nieźle odwalił robotę, bo każde zaklócanie pasma natychmiast powoduje awarię i wysłanie sms o zakłócaniu pasma (opcje płyty głównej).
wojtek.kowal napisał:Wręcz pochwaliła się, jaki ma dobry alarm.
wojtek.kowal napisał:Przykro mi, że podważam autorytet, no ale co mam zrobić...
fred4u napisał:Proszę pana, ona jest włączona domyślnie tak, jak filtr obecności urządzenia, a ja jej nie wyłączam. Żeby ją wyłączyć, trzeba zaznaczyć ptaszka, a w filtrze obecności trzeba wpisać 00:00.Tak z ręką na sercu, w ilu perfektach z tego miliona kolega włączył tą cud opcję? No i drugie primo, co z tego że system wykryje i zgłosi zagłuszanie?
fred4u napisał:Przecież to nie mój pomysł, więc jak miałem popłynąć? To specjalista kood zaproponował chińską stację i to tylko i wyłącznie jego pomysł.No i stacja pogodowa jako zagłuszarka - tu już kolega "popłynął"
fred4u napisał:No przecież napisałem, że wyłapało pilota zdalnie sterowanego wózka transportowego, przy dłuższej pracy.Ale pilot, z silnym zasięgiem? Czemu nie?!