logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

2x Ubiquiti NanoStation5 Loco - jak połączyć ze sobą w tzw. most bez Acess Point

Przemus_92 05 Kwi 2019 21:15 4689 5
REKLAMA
  • #1 17888185
    Przemus_92
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam!
    Zakupiłem niedawno dwa urządzenia jak w temacie Ubiquiti NanoStation5 Loco i mam z nimi mały problem, potrzebuje podłączyć dwie kamery na odległość ponieważ nie mam możliwości podłączenia ich do rejestratora kablowo bo pomiędzy budynkami jest ok 60-70 m i na dodatek znajduje się główna droga asfaltowa.
    W urządzeniach jest wgrany najnowszy soft z tego co pamiętam 4.0.4 i ustawiając lokalizację na Polska to w ustawieniach Network nie mam funkcji "Access Point" tylko jest "Bridge i Router" a w zakładce Wireless jest "Station i Station WDS" czy przy tych opcjach jest szansa ustawić to tak żebym mógł puścić sygnał przez te antenki ? Jak ustawi się lokalizacje np. USA to funkcja Access Point pojawia się w ustawieniach ale z tego co słyszałem robiąc taką kombinacje to nie bardzo chce to działać i ponoć jest to nielegalne a producent wycofał tą fukcję w tym ostatnim sofcie ze względu na przepisy unijne. Jeżeli się da to bym bardzo prosił o pomoc w wytłumaczeniu mi co jak po kolei mam robić aby to skonfigurować i sparować ze sobą ponieważ pierwszy raz robię taką sieć i jestem zielony w tej dziedzinie :( Poniżej zrzuty strony konfiguracyjnej
    Z góry dzięki za pomoc ;-)

2x Ubiquiti NanoStation5 Loco - jak połączyć ze sobą w tzw. most bez Acess Point
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17888295
    Przemus_92
    Poziom 11  
    Wszystko ładnie ale jak pisałem wyżej nie mam funkcji "Access Point" ja mam urządzenia NanoStation5 Loco a artykuł jest oparty na NanoStation Loco M2/M5 to są dwa różne urządzenia...
  • REKLAMA
  • #4 17890667
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Tryb pracy : Mostek
  • REKLAMA
  • #5 17891027
    Przemus_92
    Poziom 11  
    a jak to ustawić w trybie mostek ? można prosić o wytłumaczenie tego ?
  • #6 17895537
    axmarek
    Poziom 10  
    Ocena: 38
    Witam.

W zakładce Wireless jedno z urządzeń ustawiasz jako AccesPoint wpisujesz jakie ma być SSID i inne parametry drugie łączysz do pierwszego jako Station. W zakłądce Network obydwa ustawiasz jako bridge lub jak masz menu po polsku to mostek i konfigurujesz adresy IP po których będziesz dostawać się do urządzeń.
REKLAMA