logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Candy COS105 fartuch gumowy - Problem z zamocowaniem fartucha

kolo79 07 Kwi 2019 19:24 663 9
REKLAMA
  • #1 17891812
    kolo79
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witajcie, potrzebuję wsparcia. Pralka jak w temacie, zdjeliśmy do wyczyszczenia fartuch gumowy z drzwii. Wiemy też jak go założyć, tzn.wiemy co i gdzie ale jest problem z nasadzeniem go na bęben. Front pralki nie jest zdejmowany. Fartuch jest mniejszy niż rant od bębna i trzeba go .."czyms" wcisnąć. Czy są jakieś narzędzia ułatwiające to? 2 pary rąk to za mało. Nie wiem czy fartuch nakładać od razu z tym drutem zaciskającym czy później go nałożyć? Na filmach yt wygląda to ładnie ale w Candy wygląda to jak zakładanie rękami opony do ciężarówki.
  • REKLAMA
  • #2 17891836
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3901
    Witaj. A dokładny model = Candy COS 105 DF-16S?
  • REKLAMA
  • #3 17891916
    kolo79
    Poziom 10  
    DF tak..ale dalej nie wiem co. 5kg wsad, 40cm głęboka.
  • REKLAMA
  • #4 17891983
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3901
    I chcesz kupić czy co bo nie rozumiem?
  • REKLAMA
  • #5 17892005
    kolo79
    Poziom 10  
    Jak w temacie - problem z zamocowaniem go na bębnie. Fartuch był zdjęty tylko do wyczyszczenia, więc nic nie chcę kupować tylko dopytać osób, które miały taki problem, jak sobie z tym poradziły.
  • #6 17892188
    Gobro
    Poziom 31  
    Ocena: 503
    Fartucha nie montuje się na bębnie tylko na wannie(zbiorniku). Obejmę zakłada się po zamontowaniu fartucha na wannę.
  • #7 17892275
    kolo79
    Poziom 10  
    Wanna/zbiornik - pewnie o tym pisałem, ale mie wiedziałem że tak sie nazywa. W każdym razie właśnie na to nie mogę przy użyciu rąk naciągnąć fartucha.
  • #8 17894636
    hakikama
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Najprościej wyjąć wannę i zamocować fartuch, a następnie zamocować na przednią część pralki. Wymaga to dość dużego demontażu. Bo to co chcesz teraz zrobić to założyć np. bokserki nie zdejmując spodni tylko przez nogawkę.
  • #9 17895502
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6858
    hakikama napisał:
    Najprościej wyjąć wannę i zamocować fartuch,
    To jest kupa dodatkowej roboty i zwykle zbędnej.

Fartuch zakłada się przez otwór drzwi, niestety, przy braku możliwości zdjęcia przedniej części obudowy i bez doświadczenia nie jest to zadanie łatwe. Po założeniu fartucha na rant zbiornika zakłada się obejmę i ją skręca. Później zostaje rant obudowy plus opaska trzymająca.
  • #10 17897162
    kolo79
    Poziom 10  
    Problem musiał zostać rozwiązany przez speca z serwisu. Nie wiem nawet jak, bo naprawił to akurat jak byłem w pracy. Wiem, że poszła duża ilość płynu do mycia naczyń, przytulił Władka II Jagiełło i pralka działa. Wstyd się przyznać, człowiek rozbierał nie jeden sprzęt RTV/AGD i poległ na głupiej gumie. Dzięki, zamykam wątek.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z zamocowaniem fartucha gumowego w pralce Candy COS105. Po zdjęciu fartucha do czyszczenia, napotkał trudności w jego ponownym założeniu na bęben, który nie jest zdejmowany. Uczestnicy dyskusji wyjaśnili, że fartuch należy montować na wannie (zbiorniku), a obejmę zakłada się po jego zamontowaniu. Sugerowano, że najłatwiej byłoby wyjąć wannę, co wymagałoby demontażu. Ostatecznie problem został rozwiązany przez serwisanta, który użył płynu do mycia naczyń, co ułatwiło montaż.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA