logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak opóźnić dźwięk live - Program do opóźniania dźwięku w czasie rzeczywistym

Bastek155 11 Kwi 2019 01:20 1899 5
REKLAMA
  • #1 17898712
    Bastek155
    Poziom 10  
    Witam!
    Mam problem taki, że mój podłączony tv do pc ma dość duży input lag i dźwięk nie zgrywa się z obrazem, minimalnie ale wystarczająco by to zauważyć i bardzo dokuczało.
    Jest jakiś program ( szukałem nic nie znalazłem - być może za słabo) by opóźnić dźwięk z komputera ( może być z przeglądarki, bo głownie chodzi o Netflixa) żeby dopasować obraz z dźwiękiem?
    Pozdrawiam i czekam na wasze propozycje.
  • REKLAMA
  • #2 17898726
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    A jaki TV? Wiele ma możliwość ustawienia opóźnienia dźwięku.
  • REKLAMA
  • #3 17899977
    Bastek155
    Poziom 10  
    Stary ledowy Blaupunkt 42/173i-gb-5b-13HBKD, też przydało by się opóźnić odrobinę przy projektorze EPSON EH-TW5200
  • REKLAMA
  • #4 17900410
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    A dźwięk wtedy jak leci?
  • REKLAMA
  • #5 17906670
    Bastek155
    Poziom 10  
    Wszystko jest normalnie, tylko jak w projektorze np przestawię z szybkości na jakość to obraz się minimalnie dłużej przetwarza i nie jest idealnie zgrany z obrazem. Chciałbym opóźnić dźwięk z komputera o jakieś 0.2 sek do projektora a do telewizora o ok 0.3-4 . Niby minimalne wartości ale robią dużą różnice
  • #6 17906786
    Jixpack
    Poziom 6  
    Jeśli głównie chodzi o oglądanie filmów to polecam przesiadkę na KODI. Ustawienie przesunięcia dźwięku jest w nim bardzo proste.
    LibreELEC z USB na próbę zanim zrezygnujesz z obecnego systemu + pluginy do netflixa i co tam jeszcze potrzebujesz (youtube, tvp vod cda itp.).

W windowsie nie będzie problemu z opóźnieniem czegoś odtwarzanego w VLC playerze bo też jest opcja regulowania synchronizacji dźwięku,
    ale z materiałem odtwarzanym w przeglądarce niestety nie wiem jak sobie poradzić.

Ewentualnie może inwestycja w jakiś głośnik z opcją Sound Delay? Kiedyś się bawiłem Soundbar'em Samsunga i jako ciekawostkę zauważyłem że miał regulację (chyba 0-300 milisekund) delay.
    To było dosyć dawno więc powinny być jakieś tańsze odpowiedniki na rynku.
REKLAMA