logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Jak wywołać opóźnienie dzwięku w przeglądarce?

etomski 23 Gru 2017 15:15 1197 3
REKLAMA
  • #1 16909122
    etomski
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam w domu następującą konfigurację na potrzeby oglądania koncertów na youtubie lub z płyt DVD

Komputer podłączony kablem HDMI do telewizora, a dźwięk puszczony na zestaw audio bezpośrednio z karty dźwiękowej (ze względu na lepszą jakość dzwięku niż w TV) za pomocą chinchów

I w tej konfiguracji mam na telewizorze, (w zależności od trybu pracy) od 50 do 100 ms obraz opóźniony wobec dźwięku. W oglądaniu filmów to nie przeszkadza , ale na koncertach, szczególnie perkusja wygląda bez sensu.

Jak opóźnić dźwięk w przeglądarce ? Czy jest jakiś program lub patent na to rozwiązanie. Kiedyś znalazłem jakiś płatny soft do tego, można było opóźnić dzwięk dowolnej aplikacji, ale nie dział poprawnie.

Znalazłem rozwiązanie pośrednie - ściągam z yt koncert i odpalam w vlc (tam jest opcja synchronizacji obrazu i dzwięku) . Jednak to wymaga przygotowania, a czasem potrzebne jest coś na szybko.

Dzięki za podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 16910719
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 880
    https://daumpotplayer.com/download/
    Przez niego otwieraj linki z YT - wtedy już sobie ustawisz audio delay jak chcesz.

Podłączone audio masz analogowo oczywiście bo cyfrowego wyjścia w PC nie masz?
  • REKLAMA
  • #3 16910741
    etomski
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam sprzęt audio z lat 80 :-) . Polskie klasyki bez wejść cyfrowych
  • #4 16911000
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Pamiętam jak dało się w VLC otwierać stream z YT. Było to piękne - pełna akceleracja sprzętowa na starym dziadowskim hardware.
    Z tego, co wiem, YT (google) co chwila zmieniało dostęp do streama, aby się nie dało tak robić :D :D :D

Dodano po 1 [minuty]:

Obecnie mam "cannot open MRL" i VLC wpada w crash-loop.
REKLAMA