logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi C4 2.5 TDI – brak komunikacji z ECU przez VAG/VW Tool, jakie interfejsy?

eri 11 Wrz 2005 10:33 4654 11
REKLAMA
  • #1 1808626
    eri
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    witam mam audi c4 2.8 chciałem go zdiagnozować i coś nie moge,podłanczam sie przez vag lub vw tool to po chwili wybija mi komunikat (NO Response from Controller) i niewiem co zrobić prubowałem w vw polo i to samo ,podłanczałem drugi interfejs i też to samo
  • REKLAMA
  • #2 1808669
    neo2k
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    a z ktorego roku masz te auta?
    w przypadku audi sproboj zewrzec linie K i L we wtyczce i podlaczac sie na wlaczonym silniku
  • #3 1808686
    eri
    Poziom 10  
    audi z roku 92 polo też z 92 czy to może być wina kompa?
  • REKLAMA
  • #4 1808739
    neo2k
    Poziom 18  
    to raczej wina sterownikow w samochodach, z polo nie polaczysz sie na 100
    % z audi tez nie, jedynie kody migowe mozesz odczytac na tych autach
    pozdro
    z jakiego jestes miasta?
  • #5 1808767
    eri
    Poziom 10  
    jestem z władysławowa w audi nie działa ogrzewanie ani nadmuch na przednią szybe wydaje misie ze panel od klimatronic jest uszkodzony , gdy załanczam nawiew na szybe to włancza sie klima i to chciałem zdiagnozować wczesniej podłanczałem do audi b4 z 92r i nie było problemów
  • #6 1809085
    andi21
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    eri napisał:
    witam mam audi c4 2.8 chciałem go zdiagnozować i coś nie moge,podłanczam się przez vag lub vw tool to po chwili wybija mi komunikat (NO Response from Controller) i niewiem co zrobić prubowałem w vw polo i to samo ,podłanczałem drugi interfejs i też to samo

Z silnikami 2.8 jest problem na standartowych interfejsach. Możesz próbowac tym:
    Załączniki:
    • Audi C4 2.5 TDI – brak komunikacji z ECU przez VAG/VW Tool, jakie interfejsy? odb2_max.jpg (211.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 1809828
    neo2k
    Poziom 18  
    to nie kwestia softu, w 1992 roku nie bylo jeszcze diagnostyki w tych samochodach
    jezeli masz klimatronika to mozesz wywolac kody bledow na panelu klimy
  • #8 1809842
    eri
    Poziom 10  
    a może ktoś ma taki interfejs z oprogramowaniem na sprzedaż, żebym mógł zdiagnozować klimatronic,abs,silnik,bo już niewiem co robić

Dodano po 8 [minuty]:

w jaki sposób moge wywołać kody na panelu od klimy
  • #9 1818157
    eri
    Poziom 10  
    ma ktoś jeszcze jakis pomysł
  • REKLAMA
  • #10 2631104
    kocek
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    Jak nie rozwiązałeś tego problemu to odpisz na ten post to opiszę ci jak połączyć sie z kompem w tym aucie>walczyłem z tym z 2 tygodnie i teraz pięknie się łączy.Pozdrawiam
  • #11 5795985
    Bronko
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Audi 100 C4 2,6 V6 92r. ten sam problem.
    Kocek pomóż!!!!!
  • #12 6022874
    matias333
    Poziom 13  
    Ocena: 40
    Przyłączam sie do prozby kolegi Bronko. Mam program VAG-COM 409.1 etap testu przechodzi pozytywnie ale mam problem z polączeniem z modułami cały czas dostaje komunikat NO Response from Controller Samochód jaki mam do zdiagnozowania to Audi A4 B5 TDI

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku komunikacji z ECU w Audi C4 2.8 (rok 1992) podczas próby diagnostyki za pomocą interfejsów VAG lub VW Tool, które zwracają komunikat "NO Response from Controller". Podobne problemy występują również w VW Polo z 1992 roku. Przyczyną może być brak wsparcia diagnostyki w tych modelach z 1992 roku lub specyfika sterowników, które nie odpowiadają na standardowe interfejsy diagnostyczne. W przypadku Audi z silnikiem 2.8 standardowe interfejsy często zawodzą, sugerowano próbę zwarcia linii K i L we wtyczce oraz diagnozę na włączonym silniku. Diagnostyka klimatyzacji (klimatronic) może być wykonana poprzez wywołanie kodów błędów bezpośrednio na panelu klimatyzacji. Użytkownicy poszukują specjalistycznych interfejsów z odpowiednim oprogramowaniem do diagnozy silnika, ABS i klimatronika. Jeden z użytkowników oferuje pomoc w połączeniu się z komputerem po dłuższej walce z problemem. W dyskusji pojawia się także problem z brakiem działania ogrzewania i nadmuchu na przednią szybę, co może wskazywać na uszkodzenie panelu klimatronika. Podsumowując, standardowe narzędzia diagnostyczne VAG/VW Tool mogą nie działać z Audi C4 2.8 z 1992 roku ze względu na ograniczenia sterowników i protokołów komunikacji, a diagnostyka wymaga specjalistycznych interfejsów lub metod alternatywnych, takich jak odczyt kodów błędów bezpośrednio z panelu klimatyzacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA