logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć publiczny serwer Unturned na własnym PC?

kers124 13 Kwi 2019 14:30 807 2
REKLAMA
  • #1 17903683
    kers124
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Witam od pewnego czasu zastanawia mnie czy dałoby się zrobić własny serwer publiczny do gry Unturned na własnym komputerze? Chodzi mi aby serwer wyświetlał się na liście serwerów i dowolny gracz mógł wejść. Od razu mówię że nie mam o tym pojęcie więc tylko pytam :D. Czy wchodzi to w grę czy trzeba wykupywać to na jakimś hostingu? (Z góry przepraszam jeśli zamieściłem post w złym miejscu)
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 17903974
    przeqpiciel
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 238
    To jakaś plaga w ostatnim czasie - pytania o własny serwer czegoś tam. Odpowiadanie na jedno i to samo pytanie w kółko na forum bywa frustrujące, bo widać że użytkownik nawet nie wysilił się aby spróbować znaleźć rozwiązania. Po pierwsze jeżeli piszemy o uruchamianiu jakiejkolwiek usługi sieciowej aby była dostępna publicznie ( ze świata ). Czy masz publiczny adres IP, jeżeli masz to czy Twoje łącze jest na tyle "mocne" aby pociągnęło ruch sieciowy bez jakichś utrudnień dla domowników.

Następnie przechodzimy do części usługi. Czy ta gra, ma możliwość bycia hostem dla innych gier, z tegop linka sądzę że może być.
  • #3 17905918
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5380
    @kers124
    Publiczne stałe IP i upload na poziomie minimum 50Mb - spełniasz te warunki?
REKLAMA