logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piaggio x9 500 2002r - Przyczyna zapalającej się kontrolki alarmu

fesiopal 14 Kwi 2019 12:42 3387 6
REKLAMA
  • #1 17905418
    fesiopal
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Witam posiadam piaggio x9 500 2002r zapala się czasem kontrolka alarm szukam informacji już tydzień od czego ona jest nie mogę nic znaleźć proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 17909502
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2569
    W dużych Piaggio fabrycznie montowany jest immobilizer. Pytanie podstawowe, posiadasz do niego oryginalne klucze (w tym czerwony - matkę)? Zapala Ci się podczas jazdy czy masz problem z odpalaniem?
  • REKLAMA
  • #3 17909582
    fesiopal
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Zadko tak jak by gdzieś jakiegoś płynu brakowało jak w małym fiacie na zakrętach

Dodano po 27 [minuty]:

Żadnych problemów pali jak trzeba jeździ ale czasem się zapali i po 30 sek gasnie
  • REKLAMA
  • #4 19347157
    tdymek
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Witam posiadam podobny model i mam problem również z czerwona kontrolka Alarm, która się zapala i piszczy w trakcie jazdy. Motor odpala bez problemy na nóżkach nawet przy odkręceniu manetki kontrolka się nie włącza lecz jak tylko ruszam zaczyna piszczeć i intensywnie mrogac, wspomnę, ze akumulator naładowany proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #5 20056298
    chorchosiana
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Czy problem został rozwiązany? Bo mam podobny problem. Kontrola czasem się zapala jak szybko jadę ale najgorszym problemem jest sygnal dźwiękowy który piszczy jak tylko kołem ruszę. Sprawdzałem czujniki od siedzenia , nóżek, posprawdzałem płyny hamulcowe i olej. Dalej to samo. Jajgorsze jest to że usterka występuje co drugi dzień.
  • #6 21866184
    demon2244
    Poziom 1  
    >>20056298 Jak poradziliście sobie z problemem zapalającej się czerwonej lampki alarmu?
  • #7 21915634
    reda
    Poziom 11  
    Witam, niedawno zakupiłem Piaggo X9 500 ccm z 2005 roku. Też zapala się ALARM i piszczy coś do pewnego momentu. Po jakimś czasie jazdy lampka gaśnie i sygnał znika?! Co to i dlaczego tak się dzieje. Nic się nie grzeje, płyny są, więc co to. Jest ktoś, kto rozwiązał ten problem. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy skutera Piaggio X9 500 z 2002/2005 roku, w którym okresowo zapala się czerwona kontrolka „ALARM” i czasem towarzyszy jej sygnał dźwiękowy podczas jazdy. Użytkownicy ustalają, że w dużych Piaggio fabrycznie występuje immobilizer, a problem nie wpływa na rozruch ani pracę silnika. Objaw pojawia się sporadycznie, czasem przy ruszaniu lub szybszej jeździe, po czym po kilkudziesięciu sekundach gaśnie. Sprawdzano akumulator, czujniki siedzenia i nóżek oraz poziomy płynów, jednak usterka nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA