logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Audi Chorus Blaupunkt - kod nie działa po instalacji modułu naprawczego

Sylosis 14 Kwi 2019 13:55 1038 5
REKLAMA
  • #1 17905595
    Sylosis
    Poziom 3  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam problem. Nie działała mi głośność w audi chorus od blaupunkta wiec zainstalowałem moduł naprawczy z tej strony:
    https://www.programatory.com/index.php?p1106,...-regulacji-glosnosci-audi-concert-oraz-chorus
    Regulacja głośności działa już elegancko, tylko ze kod do radia nie działa...
    Gdzieś czytałem ze jeśli wysypie sie eeprom, to radio zaczyna szaleć itp. U mnie działa wszystko normalnie, tylko ze stary kod już nie chodzi. Czy to możliwe ze zresetowała sie pamięć eeprom i ustawił mi sie inny kod? Jeśli tak to czy odczyt eeprom można zrobić tylko z procesora głównego, którego ciężko wyjąc bo trzeba już miec hotaira?
  • REKLAMA
  • #2 17905639
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1400
    Procesora nie trzeba wylutowywać podłączamy się do niego w układzie :idea:

Jak sprawdziłeś, że radio działa gdy nie masz pasującego kodu :?:
  • REKLAMA
  • #3 17905801
    Sylosis
    Poziom 3  
    damiancz napisał:
    Procesora nie trzeba wylutowywać podłączamy się do niego w układzie :idea:

Jak? Do jakichś konkretnych pinów?

damiancz napisał:
    Jak sprawdziłeś, że radio działa gdy nie masz pasującego kodu :?:

No bo słychać szum, taki jak zwykle podczas wpisywania kodu w audi a3;) i ten szum płynnie podgłaszam i ściszam;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17931628
    Sylosis
    Poziom 3  
    A czy ktoś wie może jakie wartości mają rezystory, które trzeba wylutować aby założyć ten moduł? wylutowałem je i pozbyłem sie ich, a teraz chciałbym sprawdzić czy kod zadziała po ściągnięciu modułu.
REKLAMA