KOCUREK1970 napisał: papaj5 napisał: ich nielimitowany net właśnie miał oznaczać brak ograniczenia prędkości po wyczerpaniu limitu podstawowego, ale jak zawsze to jest g***o prawda, i nawet w zasięgu LTE.
Jak mylę, skoro dokładnie to samo napisałem w moim poście.
Dostęp masz nielimitowany a limitowana jest prędkość.
Wyczerpiesz limit GB i prędkość może spaść nawet do 16 kilobajtów.
Z całym szacunkiem, ale się jednak kolega myli. Ale niech tam będzie, wyjawię Ci tajemnicę opetatora: po wyczerpaniu limitu podstawowego (nieważnie 20GB czy 100GB) masz ograniczoną prędkość, lub będąc w LTE nadal kozystasz z "nielimitowanego" netu, ale myk polega na tym, że ten nieograniczony net ma wielkość 100GB (wiem co piszę bo sam tego doświadczyłem: mam drugi, osobisty net i to największy u mojego usługodawcy, i z nielimitowanym LTE, po jego wyczerpaniu (a było tego 100GB), po tygodniu zablokowali mi net całkowicie, a jak do nich zadzwoniłem z pytaniem co jest grane, to się okazało, że wykorzystałem drugie 100GB, i to w godzinach dziennych, trochę mnie to zdziwiło, zwłaszcza, że limit dzienny mam w godzinach 16:00-01:00 ,więc musiął bym szaleć jak najęty żeby zeżreć ze 400GB (200 nocnego, 100 dziennego, i 100 ponad-limitowego)). Okazalo się, że usługodawcę wiąże umowa "RÓWNOMIERNEGO WSPÓŁDZIELENIA INTERNETU", żeby każdu mógł sprawiedliwie korzystać z netu ucinają innym ponad limit tylko do 100GB. Oczywiście poleciały reklamacje, ale oczywiście problemu mój usługodawca nie widzi, ale żeby tyle netu zeżreć, musiał bym nie wiem co wyczyniać.
Tak więc ten NIELIMITOWANY net jest tylko chwytem marketingowym i ładnie wygląda w telewizorze, a z prawdą nie ma nic wspólnego, ale kto nigdy nie doświadczył, ten tego nie wie, a ja do połowy zeszłego roku też nie wiedziałem. 😁😁😁