Witam. Jak zablokować dostęp do stron dla dorosłych w całej sieci w domu ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamartaa napisał:Jest tego trochę, a tu inicjatywa EU:
Tombo55 napisał:OpenDNS
sq3evp napisał:Na Windows ustawienie konta typu dziecko blokuje to co związane z treściami dla dorosłych.
Erbit napisał:sq3evp napisał:Na Windows ustawienie konta typu dziecko blokuje to co związane z treściami dla dorosłych.
Warto sprawdzić ten kierunek bo wtedy nie ma znaczenia źródło internetu (VPN) i będzie to skuteczniejsze ale nie jest to blokada całej sieci domowej.
Tombo55 napisał:Witam. Jak zablokować dostęp do stron dla dorosłych w całej sieci w domu ?
Tombo55 napisał:i teraz pytanie jak to zmienić, żeby wszytko działało - łącznie z brakiem problemów z Netlixem
sq3evp napisał:Można by sprawdzic czy zastowanie Pihole co da - konfiguruejsz router tak, aby każdy pakeity musiał iść poprzez Pihole.
Erbit napisał:
Technicznie pihole to taki "bezpieczny DNS" z masą dodatkowych funkcji filtrowania. Jego obejście jest identyczne jak omawianego "DNS Family Shield" - czyli poprzez ustawienie DNS w karcie komputera lub uruchomienie VPN.
sq3evp napisał:Nie weryfikowałem tego, ale mam w domu na kompie inne DNS niż w rouetrze a mimo to pakiety idą poprzez ten z routera DNS.
sq3evp napisał:Na Windows ustawienie konta typu dziecko blokuje to co związane z treściami dla dorosłych.
cranky napisał:I oczywiście pokazała się rozbierana sesja polskiej "artystki"
thereminator napisał:A czy w nowszych systemach nie działa już metoda z dodaniem do pliku hosts domen, które chcemy zablokować?
dt1 napisał:ale nikt Autorowi jeszcze nie napisał, co miałby zrobić,
Erbit napisał:Myślę, że autor w pierwszej poście dostał informacje "co ma zrobić" a jeśli autor nie wie gdzie w swoim routerze to zrobić, tudzież nie umie posłużyć się instrukcją obsługi to może lepiej niech się za to wcale nie zabiera bo skutki tego mogą być opłakane.