logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy uszkodzony zasilacz może spowodować kod błędu 43 na karcie Asus Geforce 760?

wafel1584 30 Kwi 2019 10:11 1602 3
REKLAMA
  • #1 17934828
    wafel1584
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Dzień dobry.
    Pytanie takie, czy kod błędu 43, mógł powstać na skutek uszkodzenia zasilacza w PC? Jak mi wiadomo, taki błąd powodują zazwyczaj połączenia BGA pamięci lub GPU lub samo uszkodzenie tych układów. Naprawiałem to 2 razy i wystarczyło zrobić reballing kości VRAM, bez ich wymiany na nowe. Chciałbym się dowiedzieć, czy gdy "padnie" zasilacz, może w ten sposób uszkodzić kartę graficzną? Dodam, że dysk uszkodził, kompletnie nie startował, ale już naprawiony (wymieniony bezpiecznik)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17935333
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    43 to brak możliwości uruchomienia sprzętu, po samym tym błędzie nie jesteś w stanie stwierdzić co jest powodem nie działania karty. Zasilacz oczywiście może uszkodzić kartę, jak i wszystkie podzespoły.
  • REKLAMA
  • #3 17935734
    wafel1584
    Poziom 4  
    rtj71 napisał:
    43 to brak możliwości uruchomienia sprzętu, po samym tym błędzie nie jesteś w stanie stwierdzić co jest powodem nie działania karty. Zasilacz oczywiście może uszkodzić kartę, jak i wszystkie podzespoły.

Ok pytam gdyż jakiś czas temu padł mi zasilacz po wymianie okazało się że dysk również uszkodzony oraz karta wyświetla kod 43,po wymianie na inną zastępczą wszystko śmiga tak że karta uszkodzona zapewne przez zasilacz,dziękuję i pozdrawiam.
  • #4 18172138
    wafel1584
    Poziom 4  
    Uszkodzone gpu
REKLAMA