logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

hyundai coupe 2002 2.0 - 3-4 tyś obrotów po odpaleniu

...BROM... 03 Maj 2019 22:12 765 3
REKLAMA
  • #1 17941460
    ...BROM...
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam.

Mam takie autko: https://www.kentekencheck.nl/kenteken?i=17-JS-ZZ.

Z góry zaznaczę że dopiero zaczynam zabawę z mechanikom i kręci mnie to ale potrzebuję pomocy. (za dużo Miłosników 4 kółek się naoglądałem) :D (każdy kiedyś się uczył więc będę wdzięczny za wyrozumiałość i nie wywalanie tego wątku za niepoprawne nazewnictwo elementów jak to było ostatnio czy zaniżane poziomu forum... )

Ewentualnie proszę przenieść wątek w odpowiedniejsze miejsce.
    Dziękuję.

W poniedziałek jadę do Dealera od którego kupiłem samochód ale muszę dojechać 100 km i najlepiej nie na lawecie.

Generalnie miałem problem z błędem P0 302 a do tego wieszające się obroty.
    Zmieniłem świece i kable oraz silnik krokowy jednak nic nie pomogło.

Przed wymianą regulatora obrotów szukając problemu zaślepiłem go kawałkiem blaszki i pomogło z obrotami natomiast błąd nie zniknął a silnik dalej się trząsł. Po wymianie był ten sam problem więc postanowiłem znowu na próbę zaślepić ale stało się coś dziwnego. Mianowicie do razu po odpaleniu silnik wskakuje mi na 3 tyś i rośnie powoli do 4. Na 1 - 2 biegu sam przyśpiesza dobijając jakieś 2,5 obrotów.

Wypiąłem ten element- czerwony (foto, po prawej od silniczka krokowego(zielony), na przepustnicy) na odpalonym silniku i obroty padały przy dodawaniu gazu, kiedy go wpiąłem znowu poleciały do 3-4 tyś. teraz dzieje się tak bez względu na to czy jest podpięty czy nie. Lecąc po przewodach docisnąłem wszystkie rurki i kable i pomogło a raczej wróciło do poprzedniego stanu. 1500 na jałowym biegu i wieszające się obroty. 3 tyś przy zmianie biegów i po 2-3s spada do 1,5. Dokręcałem pokrywę silnika na odpalonym i znowu wyskoczyło na 3 tyś jałowego.

Będę wdzięczny za pomoc. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia elementów które mogę zrobić to fajnie by było bo naprawdę jestem jeszcze laikiem, uczę się i nie mam orientacji gdzie co jest. Jak nie to samo sobie jakoś wygoogluję i dojdę.
    Załączniki:
    • hyundai coupe 2002 2.0 - 3-4 tyś obrotów po odpaleniu 7306013600_1547761243.jpg (2.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17941787
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1156
    Sprawdź przepływomierz, a na próbę odłącz kostkę od niego i odpal silnik.
  • REKLAMA
  • #3 17941832
    Lokalny bimbrownik
    Poziom 12  
    Ocena: 55
    Tam masz tempomat sterowany linią zobacz czy krążek po którym pracuje linka gazu dotyka do śruby regulacyjnej linki lubią się poplątać
  • #4 17942549
    ...BROM...
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Po odpięciu kostki dalej to samo. rozkręciłem też rurę i na odpalonym silniku docisnąłem śrubokrętem przepustnice. Dalej nic
REKLAMA