logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi do 700zł z lepszym aparatem niż Redmi Note 4 - jakie modele?

koniu.18 07 Maj 2019 09:32 573 8
REKLAMA
  • #1 17947782
    koniu.18
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Obecnie posiadam Redmi Note 4.
    Wszystko jest ok oprócz aparatu.
    Praktycznie każde zdjęcie zrobione bez lampy błyskowej jest rozmazane nawet gdy staram się nie ruszać telefonem.
    Z lampą jest ok oprócz przypadków gdy następuje brak synchronizacji migawki z fleszem i wychodzi całkowicie ciemne zdjęcie ale to już inna sprawa.
    Chciałbym robić zdjęcia w naturalnym oświetleniu więc pytanie który telefon ze stajni Xiaomi ma dobry aparat niewymagający włączania lampy aby zdjęcie było ostre i wyraźne. Przedział cenowy to około 700zł.
  • REKLAMA
  • #2 17947804
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17947951
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    koniu.18 napisał:
    Przedział cenowy to około 700zł.

W tej kasie to szukaj używki Samsunga S7 który ma rewelacyjny aparat i ogólnie jest bardzo udanym modelem.
  • #5 17948136
    koniu.18
    Poziom 14  
    Tomequ123 napisał:
    koniu.18 napisał:
    Przedział cenowy to około 700zł.

Żaden.
    Nie wiem czemu ludzie w tych czasach wymagają dobrych podzespołów od telefonów za 700 zł. Proszę nie robić sobie żartów.
    Redmi Note 4 kosztuje 700 zł i jeśli ma słaby aparat, to myślisz, że jakiś inny za 700 zł będzie miał lepszy?
    Xiaomi to nie organizacja charytatywna.

Xiaomi mi9 SE ma bardzo dobry aparat, ale kosztuje 1400 - 1500 zł (CO I TAK JEST BARDZO NISKĄ CENĄ).

Note 4 za 700?? Półtora roku temu kupiłem dwie sztuki (dla siebie i żony) po 649zl. Nówki ze sklepu z polskim softem i gw24. Nie wiem skąd wziąłeś takie ceny...

Xiaomi a nie np. Samsung dlatego iż wytrzymuje 2 dni bez ładowania... Miałem kilka wcześniejszych Samsungów i bateria je dyskwalifikuje.

Proszę o posty na TEMAT a nie dyskusja co gdzie jak dlaczego itd. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #6 17948156
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Więc dostałeś już odpowiedź, że za 700zł nie kupisz xiaomi z dobrym aparatem.
  • REKLAMA
  • #7 17948186
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 17948229
    koniu.18
    Poziom 14  
    Primo to ja decyduję kiedy kończy się temat więc lepiej skończ być tak ordynarny bo przy takiej rozmowie "na żywo" mógłbyś kogoś bardzo zdenerwować i się o tym przekonać.

Druga rzecz geniuszu to nie napisałem że ma to być nowy telefon więc naucz się czytać ze zrozumieniem i z łaski swojej zamknij się!

Resztę forumowiczów zachęcam do rozmowy a przemądrzałemu tomeczkowi dziękuję i życzę wesołego.

Chamstwa nienawidzę

Dodano po 1 [minuty]:

Tino użytkowłeś tego S7?
  • #9 17948256
    tino2003
    Admin grupy GSM
    koniu.18 napisał:
    Primo to ja decyduję kiedy kończy się temat

Nie do końca tak jest, gdyż na forum o takich rzeczach decydują też moderatorzy.

koniu.18 napisał:
    skończ być tak ordynarny

Poprzednik nic takiego nie napisał co by można uznać za obraźliwe lub napastliwe.

Natomiast za ten wpis otrzymujesz upomnienie gdyż jest co najmniej nie na miejscu. A nawet można uznać go za groźbę.

koniu.18 napisał:
    skończ być tak ordynarny bo przy takiej rozmowie "na żywo" mógłbyś kogoś bardzo zdenerwować i się o tym przekonać.

Dyskusja na tą chwilę zostaje zamknięta. Jak chcesz wrócić do niej to ochłoń i za 3 dni przypomnij mi na PW abym odblokował temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telefonu Xiaomi w przedziale cenowym do 700 zł, który oferuje lepszy aparat niż Redmi Note 4, szczególnie do robienia zdjęć w naturalnym świetle. Odpowiedzi sugerują, że w tej cenie trudno znaleźć model z dobrym aparatem. Proponowane alternatywy to używany Samsung Galaxy S7, który ma znakomity aparat, oraz nowsze modele Xiaomi, takie jak Mi 8 i Mi 9, które oferują lepszą jakość zdjęć, ale są droższe (1400-1500 zł). Użytkownicy podkreślają, że Xiaomi nie jest znane z dobrych aparatów w tańszych modelach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA