logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestracja przyczepki sam

malimaro 16 Maj 2019 17:55 1572 3
REKLAMA
  • #1 17964134
    malimaro
    Poziom 3  
    Ocena: 159
    Witam, czy ktoś się orientuje jak ominąć masz system sprzyjający zachodnim marketom sprzedającym przyczepki ? Wiemy że dziś już nie opłaca się u nas tego zrobić, da się ale jest to zbyt kosztowne. Natomiast jak to się dzieje np. na Słowacji czy Ukrainie ? Kupując taka przyczepkę robimy wszystko zgodnie z prawem i nikt nam nie może nic zarzucić, może zna ktoś aktualnie jak to jest u sąsiadów ?
  • REKLAMA
  • #2 17964820
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3806
    Badanie i rejestracja u nas nie ma sensu ze względu na koszty i urzędowe problemy. Da się zdobyć albo zrobić SAM-a, następnie "sprzedać" komuś zza granicy i wywieźć, potem tam zarejestrować i w końcu "odkupić". Ale to też sporo papierów i trochę kosztów. Moim zdaniem nie warto.

Prościej chyba kupić nową albo używaną przyczepkę. A jeśli chodzi o wybór, wcale nie musisz korzystać z marketów - jest polski producent z Andrychowa, u którego można nabyć przyczepkę bezpośrednio.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17966066
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1175
    Masz producenta przyczep rolniczych i nie tylko w Mierosławcu. Prawie za swoim płotem... ;)
    jest Pleszew, Niewiadów, Pruszcz Gdański i paru innych. Nie jest to taki niszowy produkt.
  • #4 17967012
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3806
    Odpowiadając precyzyjnie na Twoje pytanie, jeśli już zdecydujesz się na "opcję zagraniczną", najlepiej wychodzi Czeska Republika. Nieco bardziej pod górkę jest na Słowacji. W niemieckich urzędach barierą mogą się okazać wyższe opłaty (Saksonia). Na Ukrainie i Białorusi nie mam żadnych doświadczeń. Bałbym się jednak problemów na linii Unia-Wschód. Straszą ponadto powszechnym łapownictwiem, ale... Wszędzie są różni ludzie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA