logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Bosch WAN2026MPL/05 - chyba wszystko na raz...

PulkownikL 24 Maj 2019 16:15 1632 4
REKLAMA
  • #1 17978538
    PulkownikL
    Poziom 2  
    Witam, czy na podstawie samego nagrania można stwierdzić, co może być grane? Niestety posiadam tylko filmy przesłane przez żonę, obecnie dzieli nas ponad tysiąc kilometrów, a serwisant na podstawie samego opisu przez telefon twierdzi, że programator do wymiany, koszt 600-700 złotych. Może problem leży gdzie indziej, po nagraniu filmików dostałem informację, że wyświetlacz nie reaguje już wcale, jak specjaliści to widzą?
    video-1558..187.mp4 (3.49 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. video-1558..197.mp4 (690.17 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. video-1558..143.mp4 (532.14 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. video-1558..247.mp4 (5.03 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17978562
    UczenEl
    Poziom 18  
    Ocena: 387
    Jak dla mnie po tych dwóch ostatnich filmach widać że moduł się "zawiesił"
    Spróbujcie wejść w tryb serwisowy
    Pokrętło na wył następnie naciskamy przycisk startu i przekręcamy na pierwszą pozycję w przeciwnym kierunku do wskazówek zegara (oczywiście cały czas trzymając start) i po kilku sekundach powinno wejść w tryb serwisowy. Jak wejdzie w ten tryb można z niego wyjść i sprawdzić czy moduł się odwiesił

Pralka po gwarancji? Bo wydaje mi się że bez ingerencji do środka się nie obejdzie
  • REKLAMA
  • #3 17978718
    PulkownikL
    Poziom 2  
    Po wejściu i wyjściu z serwisu wyświetlił się błąd E56, dobre i to, że pokazała jakiś błąd, bo przed wejściem w ustawienia w serwis ekran zgasł na amen. Tak pralka po dwuletniej gwarancji, padła trzy miesiące po jej upływie :(
    Pralka Bosch WAN2026MPL/05 - chyba wszystko na raz...
  • REKLAMA
  • #4 17978778
    UczenEl
    Poziom 18  
    Ocena: 387
    Pół forum mnie zjedzie za to co napisze, ale pralki Bosch to jest jakieś nieporozumienie... Na zakładzie zostawiłem kody błędów, a nie mogę znaleźć na necie co ten błąd oznacza :/ Dopiero jutro mogę ci podać znaczenie błędu.

Wejdź ponownie w tryb serwisowy i powoli przesuwaj pokrętło na pozycję bawełna (oczywiście w przeciwnym kierunku wskazówek zegara) i naciśnij przycisk start, powinien się włączyć tryb diagnostyczny i powinna się zacząć "sprawdzać".
  • #5 17979286
    PulkownikL
    Poziom 2  
    Dostałem info, że błąd E56 znaczy: błąd w komunikacji, co to może oznaczać? Gdzieś mi się zwora robi albo coś nie łączy. Dodam, że z prądem nie bardzo się lubimy więc prosiłbym o wytłumaczenie tego łopatologicznie.
REKLAMA