Rozdzielacz kabla optycznego +
https://pl.aliexpress.com/item/Bluetooth-5-0-...IF-optyczne-telewizor-z-dost/32877032374.html. Chociaż to troche dziwne bo trzeba będzie przyciszać soundbar, żeby oglądać tylko na słuchawkach.
Ja to u siebie rozwiązałem amplitunerem z wbudowanym bluetooth. Z TV sygnał idzie po hdmi do amplitunera, a z amplitunera na soundbar optycznym (kiedyś szedł wiązką analogowych kabli na system głośników 5.1 ale sie ich pozbyłem) lub na słuchawki. Do amplitunera mam wpięte po HDMI jeszcze UPC, playstation 4 i appleTV. Jak chce zmienić źródło obrazu to przełączam pilotem od amplitunera, jak chce zmienić źródło dzwęku to wybieram czy soundsystem czy słuchawki. Tylko, że to pare zł węcej niż szpejo z aliexpresss
Dodano po 36 [minuty]:ale po taniości można rozwiązać to używanym amplitunerem ( max 300zł ) nawet takim sprzed 10 lat. jeśli amplituner nie ma wbudowanego bluetooth to trzeba będzie wpiąć transmiter chiński transmiter ( koszt do 100zł) w wyjscie aux (wiekszosc diwajsów yamaha/denon/sony je ma). działać zadziała bo mialem to tak zrobione zanim zmieniłem amplituner na obecny model.