logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tracker GPS z OBD do BMW F11 - odczyt danych diagnostycznych

nelik1987 25 Maj 2019 10:34 906 1
REKLAMA
  • #1 17979665
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 428
    Cześć, szukam tracker GPS do gniazda OBD który potrafi odczytać dane z samochodu, chodzi o poziom paliwa itp. Dotychczas korzystałem z trackerów typu Sinotrack ST-901 ale on podaje tylko lokalizację i stan zapłonu. Większość trackerów do OBD jakie znalażłem mają podłączone tylko zasilanie i stan stacyjki bez danych diagnostycznych z OBD. Jeżeli to istotne chce to wpiąć to BMW 5 (F11)
  • REKLAMA
  • #2 17980963
    bsp5020
    Poziom 17  
    Ocena: 76
    Używam COBAN TK306A. Jednak z odczytem poziomu paliwa jest różnie. Potrafi odczytać z Fiata Ducato, Opla Vectry, VW CC, A6 C7, Renault Megane. Natomiast w A4 B6 widzi pozostałe parametry jak stan wciśnięcia przepustnicy, temperatura płynu chłodzącego, obroty silnika, obciążenie, poziom ładowania akumulatora w woltach, część kodów DTC, ale już poziomu paliwa czy aku nie odczyta. Z kompatybilnością takich urządzeń jest różnie i musisz "trafić" z modelem auta. Niby CAN (9 różnych), a jednak niektóre ramki nie są w 100% rozpoznawane. Z BMW nie sprawdziłem. Gdybyś był w okolicy GS to zapraszam do testu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA