logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja BRC- zepsuty przycisk.

kichy 10 Cze 2019 19:47 2169 21
REKLAMA
  • #1 18005364
    kichy
    Poziom 8  
    Ocena: 45
    Witam, mam problem u mnie w aucie, najpierw nie szło przełączyć na paliwo, a po 2 dniach, zatankowałem bo już była rezerwa, a przycisk dalej nie przełącza(manualnie) na benzynę i dioda dalej miga na????? jednej kropce że rezerwa, choć przestała pipczeć dioda i gazu wlazło tyle co powinno, co ?może być, wina przycisku? ??
    Instalacja BRC- zepsuty przycisk.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18007375
    maiami
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    to jest brc tam wszystko jest możliwe, masz dwie opcje albo w ciemno wymienić przełącznik który kosztuje worek pieniędzy albo wybrać się do warsztatu który postawi diagnozę podłączając się do sterownika LPG
  • #4 18018942
    seba694637
    Poziom 16  
    Ocena: 115
    Zapytaj w serwisach GSM czy wymienią sam Switch. Z robocizną powinno kosztować do 20 zł.
  • #6 18027908
    maiami
    Poziom 23  
    kichy napisał:
    Przycisk znowu działa to raczej nie wina switcha, na razie jest ok, zobaczymy dalej

samo się zepsuło to się samo naprawiło?
  • #8 18028067
    maiami
    Poziom 23  
    kichy napisał:
    Trochę ruszalem elektryka pod maską

chodzi to o wiązkę silnika czy instalacji gazowej?
  • #10 18033393
    maiami
    Poziom 23  
    Skoro ruszasz wiązką i coś styka albo nie to nie świadczy dobrze o sposobie montażu sterownika albo ułożenia samej wiązki, warto to sprawdzić aby konsekwencji później nie było poważniejszych
  • #11 18076168
    Toporek98
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    A gwarancja Ci się już skończyła ? Jeśli nie to nie zastanawiaj się tylko podjedź do zakładu który Ci montował i bez problemu to rozwiążą. Raczej nie jest to duży problem. Przyciski w instalacjach zawsze po jakimś czasie szwankują. Miałem nie jedną instalacje i niezależnie od producenta po jakimś czasie przycisk zazwyczaj pokazywał źle poziom lpg. Jeśli się na tym nie znasz to lepiej nie kombinować nic samemu.
  • REKLAMA
  • #13 18076669
    arekwij
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Sprawdź po prostu przy jakimś przeglądzie styki, bo najprawdopodobniej jakiś kabelek nie styka, mógł się przełamać lub coś w tym stylu. Pewnie wystarczy zlutować na nowo i będzie git. Po 12 latach ma prawo. Swoją drogą jak przez ten czas nic innego się nie działo, to pozazdrościć instalacji.
  • REKLAMA
  • #15 18078563
    maiami
    Poziom 23  
    arekwij napisał:
    Swoją drogą jak przez ten czas nic innego się nie działo, to pozazdrościć instalacji.

kwestia ile kilometrów zrobiła instalacja, może stał w garażu przykryty kocem to co miało by się zepsuć..
  • #16 18085412
    Toporek98
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    To rzeczywiście na 12 lat chyba nie dają gwarancji ale ładny ma staż trzeba przyznać.
  • #17 18085485
    maiami
    Poziom 23  
    Toporek98 napisał:
    To rzeczywiście na 12 lat chyba nie dają gwarancji ale ładny ma staż trzeba przyznać.

użytkownik nie napisał ile było zrobione kilometrów na owej instalacji oraz też nie dał znać czy nic nie było wymienione przez te lata.. nie oszukujmy się ale przez 12 lat to membrany w samym reduktorze są sztywne i nie może prawidłowo działać
  • #18 18087227
    arekwij
    Poziom 15  
    Najlepiej żeby sam szofer się wypowiedział ile przejeździł bo nie ma co gdybać. A membrany wszędzie po takim czasie się zużyją. Można tanim kosztem wymienić o ile wie się jak zrobić regenerację reduktora i ponownie ustawić/wystroić instalację.
  • #19 18087242
    maiami
    Poziom 23  
    arekwij napisał:
    A membrany wszędzie po takim czasie się zużyją.

chodzi o rzetelność informacji, 12 lat nic nie dotykałem.. to już źle świadczy o samym dbaniu właściciela o auto a zarazem o instalacje, wszystko się amortyzuje tylko pytanie ile później kosztuje serwis jeżeli chodzi o BRC to tanio nie będzie
  • #20 18090559
    arekwij
    Poziom 15  
    Może też świadczyć o tym, że przez 12 lat nic się niepokojącego nie działo, instalacja była bezproblemowa i bezusterkowa, robił regularne serwisy i nie wkładał rąk tam gdzie się na czymś nie zna. Może być również tak jak piszesz, że olał temat i jeździł bez zaglądania pod maskę. Są i tacy, ale wtedy co by nie było to będzie kosztować. Jak się zaniedbuje auto to później skutki są kosztowne.
  • #21 18092311
    maiami
    Poziom 23  
    arekwij napisał:
    Może też świadczyć o tym, że przez 12 lat nic się niepokojącego nie działo, instalacja była bezproblemowa i bezusterkowa

a jedyny minus to ten na akumulatorze :) nawet ważność zbiornika kończy się po 10 latach
  • #22 18104805
    kichy
    Poziom 8  
    Ocena: 45
    maiami napisał:
    arekwij napisał:
    A membrany wszędzie po takim czasie się zużyją.

chodzi o rzetelność informacji, 12 lat nic nie dotykałem.. to już źle świadczy o samym dbaniu właściciela o auto a zarazem o instalacje, wszystko się amortyzuje tylko pytanie ile później kosztuje serwis jeżeli chodzi o BRC to tanio nie będzie

Nie naprawiłem nic przez 10lat od kiedy mam auto, tak były normalne serwisy co 15 tysi za mojej kadencji auto zrobiło 50tysi nie wiem ile wcześniej

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z instalacją gazową BRC w swoim aucie, gdzie przycisk przełączający na paliwo nie działał, a dioda wskazywała rezerwę. Po pewnym czasie przycisk zaczął działać, co sugeruje, że problem mógł być związany z luźnymi połączeniami elektrycznymi. Uczestnicy dyskusji sugerowali wymianę przełącznika lub wizytę w warsztacie w celu diagnozy. Wskazano również na możliwość zużycia elementów instalacji po 12 latach użytkowania, co może wymagać serwisu. Użytkownik potwierdził, że instalacja działa poprawnie po manipulacjach przy wiązce elektrycznej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA