Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Seat Leon 2 2007r 1.9tdi 105km Na gorącym silniku gaśnie i nie odpala.

11 Cze 2019 10:08 312 18
  • Poziom 3  
    Witam, mam problem z Seatem Leonem 2 1.9tdi 105km. Mianowicie jak auto jest zimne odpala za każdym razem. Jak się dobrze nagrzeje czyli po ok 15km silnik gaśnie i nie odpala. Na plaku odpali i później za każdym razem odpala. Po jakimś czasie spowrotem gaśnie i na plaku odpala i można dalej jechać. Na komputerze brak błędów. Co może być przyczyną?
    Liczę na podpowiedzi. Pozdrawiam
  • Poziom 4  
    U mnie jest tak samo,w czasie jazdy zgadnie i nie można odpalić, dopiero na plaku.niewiem co robić wymieniłem filtr,czujniki walka i wału,wyczyscilem turbine,daleko to samo
  • Poziom 4  
    Altea 2009r silnik BXE 1,9 tdi wymieniłem.. pompka paliwa ,czujniki wału i walka,pompę podcisnienia(paliwo+hamulce )sterownik podcisnienia wyczyscilem turbine dalej to samo gasnie w czasie jazdy.dzisiaj jadąc zaczął mi przerywać jakby mu brakowało paliwa trzymałem to na biegu i po pewnym czasie odpalił..wypiłem filtr paliwa(nowy) do sprawdzenia czy aby to nie filtr ,już mi ręce opadają co to za przyczyną..... A jak zgadnie to na plakat odpali i jeździ jakiś czas i dalej to samo
  • Poziom 3  
    Pierwsze zdjęcie dwa przewody od góry zamienić miejscami i się przejechać. Po jakim czasie silnik gaśnie?
    Jeśli pomoże lub nie proszę poinformować.
    Jesli nie pomoże proszę dodać zdj całej komory silnika żeby było widać jak idą przewody paliwowe.
  • Poziom 4  
    Dobrze by było jakbyś podał swój nr.tele byśmy pogadali.. przewody raczej dobrze ,zasilanie i przelew .byłem teraz na mieście ( bez filtrapaliwa) nara chodzi za godz .sie przejdę dalej zobaczymy najwyżej zamienię te wężyki ..idę zrobić zdj,komory
  • Poziom 3  
    Zamień dwa górne przewody miejscami i jedź się przejechać

    Dodano po 3 [minuty]:

    Seat Leon 2 2007r 1.9tdi 105km Na gorącym silniku gaśnie i nie odpala.

    Dodano po 32 [sekundy]:

    Te przy filtrze paliwa

    Dodano po 2 [godziny] 23 [minuty]:

    Seat Leon 2 2007r 1.9tdi 105km Na gorącym silniku gaśnie i nie odpala.



    1- Zasilanie
    2- Powrót
    3- Zasilanie (górny przewód pompy vacum)
    4- Powrót (dolny przewód pompy vacum)

    Tak podłącz po kolei przewody i autko będzie śmigało.
    Czekam na odp czy pomogło.
  • Poziom 4  
    Zamieniłam te dwa górne czyli 1za2 pojechałem na obwodnicę i o dziwo auto na 3 przy obrotach 4--4,5tys nic niepszerywolo i na 4ce teraz pięknie.....Zamieniłam z powrotem i perywolo czyli zamiana pomogła. Narazie bez filtra paliwa .założę we wtorek i próba...NARAZIE DZIEKI ZA POMOC JESTEM TWOIM DŁUZNIKIEM... bo żaden mechanik nie wpadł na to DZIEKUJE
  • Poziom 4  
    Ok.narazie przerwa do srody luźniej założę ten filtr i próba to napisze jak się spisywał ten" seat"
  • Poziom 3  
    Jak będziesz zakładał filtr paliwa to jeszcze sprawdź przewody po schemacie który Ci podałem. Odłączysz 1 przewód jak przy zaplonie poleci paliwo to jest dobrze. I zobacz czy 3 od filtra idzie na gorny przewód vacum bo szkoda pompowtrysków. Jakby miało być odwrotnie podawane paliwo ;)
  • Poziom 4  
    Oczywiście przy Twojej pomocy powinno być dobrze
  • Poziom 4  
    Dzisiaj się biorę do roboty ,do wczoraj byłem w pracy.ale jestem dobrej myśli. Dam znać

    Dodano po 2 [godziny] 54 [minuty]:

    Z tego co widzę to wszystko jest odwrotnie..węże są fabrycznie wygięte ale inaczej podłączone, zamiast powrót to zasilanie ..podłącza tak jak mówisz

    Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

    Teraz tak podłączyłem.I tak jest najlepiej!!!! Czy to może być???