logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Identyfikacja i zamiennik uszkodzonego domofonu bez obudowy

n0timportant 12 Cze 2019 20:15 627 9
  • #1 18008591
    n0timportant
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Czołem!

Przeprowadziłem się do mieszkania, w którym domofon jest, no cóż, w niezbyt dobrym stanie i również niezbyt działa... :-) No i chciałbym go sobie wymienić na działający, aby to kurier się nie irytował, że jest ciągle zajęte jak dzwoni.

Niestety sprzęt nie ma przedniej obudowy i nie mam pojęcia co to za model, nie znam się też na tyle aby stwierdzić, na jaki mogę go wymienić (czytając tematy tu na forum wiem, że czasem bywa to problematyczne).

Zdjęcia domofonu załączam, może dacie radę coś z tego ogarnąć, ewentualnie podpowiedzieć co mogę bezpiecznie zakupić i będzie "pasować".
    Z góry bardzo dziękuję!

Identyfikacja i zamiennik uszkodzonego domofonu bez obudowy Identyfikacja i zamiennik uszkodzonego domofonu bez obudowy Identyfikacja i zamiennik uszkodzonego domofonu bez obudowy

PS. Dodam, że w tym wątku go nie znalazłem https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3289945.html
  • #2 18008727
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2078
    Daj zdjęcie kasety, z której się do Ciebie dzwoni.

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #3 18008756
    janosik2003
    Poziom 12  
    Wyglada na Protel SE255 następca to PC255, aktualny to PC512
  • #4 18009167
    n0timportant
    Poziom 7  
    Dzięki za odpowiedzi! :-)

Dorzucam zdjęcie panelu do dzwonienia:
    Identyfikacja i zamiennik uszkodzonego domofonu bez obudowy
  • Pomocny post
    #5 18009180
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    To tak jak koledzy sugerowali najlepiej użyć słuchawki tego samego producenta co panel czyli Proel Pc 512. Z ładnych konstrukcji to Cyfral Smart D, ale tu mimo zapewnień producenta że jest uniwersalny, czasami problemy z w pełni poprawnym działaniem się zdarzają.

ps. Czy ktoś może potwierdzić nazwę tego starego unifonu. Chętnie dorzucę do kolekcji.
  • Pomocny post
    #7 18009222
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2078
    suworow napisał:
    Czy ktoś może potwierdzić nazwę tego starego unifonu. Chętnie dorzucę do kolekcji.

Potwierdzam
  • #9 18009314
    n0timportant
    Poziom 7  
    Super, dziękuję bardzo za pomoc, pełna profeska! :-)
  • #10 18009315
    n0timportant
    Poziom 7  
    Super, dziękuję bardzo za pomoc, pełna profeska! :-)

Dodano po 1 [minuty]:

Wiem już jaki to model domofonu, będę wymieniał na Cyfral Smart D.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat wymiany uszkodzonego domofonu, który nie miał przedniej obudowy. Po przesłaniu zdjęć, forumowicze zasugerowali, że domofon to model Protel SE255, a jego następcą jest PC255, z aktualnym modelem PC512. Użytkownik dodał zdjęcie panelu dzwonienia, co potwierdziło, że najlepszym rozwiązaniem będzie zakup słuchawki Proel PC512. Alternatywnie, zaproponowano model Cyfral Smart D, jednak z zastrzeżeniem, że mogą wystąpić problemy z jego uniwersalnością. Użytkownik podziękował za pomoc i potwierdził wybór modelu Cyfral Smart D do wymiany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA