logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scania 6x4/4 - Oś wleczona/podniesienie przy załadowanym aucie

Picznik88 13 Cze 2019 19:59 2301 4
REKLAMA
  • #1 18010043
    Picznik88
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam Scanie 6x4/4 i mam takie pytanie jak obejść automatyczne opuszczanie osi przy pełnym załadunku. Chodzi mi o sytuacje kryzysowe podczas jazdy w ciężkich warunkach kiedy po prostu auto siądzie i trzymie ta oś. Podniesienie jej i włączenie blokad 4x4 wystarczyło by do wyjechania. Zna ktoś rozwiązanie? Albo jak to zrobić? Scania 4. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18010211
    gucio~1
    Poziom 24  
    Ocena: 313
    Rozwiązaniem jest włączenie pomocy przy ruszaniu. Klawiszem w kabinie.
    Nie zadziała tylko, jeśli jesteś przeładowany.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18010600
    saron22
    Specjalista - Samochody Ciężarowe
    Ocena: 1602
    Picznik88 napisał:
    Od 8 ton opuszcza samoczynnie wiec nie pomogłeś ale wiem, ze da się to obejść. Na Skandynawii maja takie rozwiązanie 🙂

Nie nie pomógł tylko ty nie zakumałeś co to jest i nie wiesz jak to włączyć.
    Tam nie trzeba nic obchodzić. Scania jest fabrycznie przygotowana na takie sytuacje i można chwilowo podnieść oś wleczoną w celu wyjechania z trudnego terenu. Aby dowiedzieć się co to jest i jak to działa oraz jak to włączyć odsyłam do instrukcji obsługi pojazdu. Tam jest wszystko wyjaśnione krok po kroku bardzo prostym i przystępnym językiem aby każdy siofer mógł się z tym zapoznać i przyswoić sobie owe informacje.
  • #5 18010635
    Picznik88
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    saron22 napisał:
    Picznik88 napisał:
    Od 8 ton opuszcza samoczynnie wiec nie pomogłeś ale wiem, ze da się to obejść. Na Skandynawii maja takie rozwiązanie 🙂

Nie nie pomógł tylko ty nie zakumałeś co to jest i nie wiesz jak to włączyć.
    Tam nie trzeba nic obchodzić. Scania jest fabrycznie przygotowana na takie sytuacje i można chwilowo podnieść oś wleczoną w celu wyjechania z trudnego terenu. Aby dowiedzieć się co to jest i jak to działa oraz jak to włączyć odsyłam do instrukcji obsługi pojazdu. Tam jest wszystko wyjaśnione krok po kroku bardzo prostym i przystępnym językiem aby każdy siofer mógł się z tym zapoznać i przyswoić sobie owe informacje.

Skoro tak mówisz to dzisiaj przetestuje i napiszę czy tak jest jeśli chodzi o ten zielony przycisk podnoszenia osi.
REKLAMA