Witam. W związku że siadł stary odkurzacz przyszedł czas zakupu nowego. Interesuje mnie odkurzacz z filtrem Hepa (no chyba warto już z porządniejszym filtrem czy ktoś ma inny pomysł) i chciałem z regulacją mocy, dywanów nie jest za dużo więc na panelach można zmniejszyć moc by było ciszej (tak przynajmniej mi się wydaje). Byłem oglądać w Euro AGD bo chciałem zobaczyć jak wygladają i jakiej zasadzie odbywa się przygotowanie do i po odkurzaniu w odkurzaczach bezworkowych. No ale informacji za dużo nie dostałem. Czy może ktoś mi dać informację czy filtr w takich odkurzaczach trzeba czyścić pod wodą po każdym odkurzaniu bo tak mnie Pani w sklepie poinformowała (chociaż dla mnie to dziwne gdyż w workowych nie ma takiej potrzeby. Nie uzyskałem tez informację co ile się taki filtr wymienia i ile kosztuje gdyż u nich takich sie nie kupi. I tu mam też dylemat czy pchać się w bezworkwy?
P.S. i jeszcze jedno pytanko czy do danego odkurzacza np X można używać filtr Hepa lub Epa czy do danego odkurzacza są tylko dedykowane fltry (pytam gdyż widziałem na znanym portalu aukcyjnym filtry Hepa do odkurzacza który w opisie miał przypisane filtry Epa?
P.S. i jeszcze jedno pytanko czy do danego odkurzacza np X można używać filtr Hepa lub Epa czy do danego odkurzacza są tylko dedykowane fltry (pytam gdyż widziałem na znanym portalu aukcyjnym filtry Hepa do odkurzacza który w opisie miał przypisane filtry Epa?