logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Ikea Medelstor GHE423CA1 - błąd i30

cyranek 22 Cze 2019 08:56 32226 9
REKLAMA
  • #1 18023613
    cyranek
    Poziom 11  
    Ocena: 38
    Witajcie!
    Posiadam zmywarkę taką jak w temacie (Ikea). Wszystko było ok. do wczoraj. Zmywarka umyła garnki i na końcu nie wyłączyła się, cały czas coś w niej syczy. Kiedyś miałem taki problem i wyszło, że filtr w jej dolnej części był zabrudzony.
    Tym razem też, głównie drobinki kawy. Wyczyściłem, ponownie ją włączyłem, ale niestety dalej syczy i po chwili błąd i30. W instrukcji wyczytałem, że to zabezpieczenie przed zalaniem. Teraz pytanie: czy to błąd, który zapamiętała czy dalej jest coś nie tak, a może potrzebny jakiś reset? Zanim ją wyciągnę, chce sprawdzić wszystko żeby tego uniknąć. Ma ktoś jakiś pomysł?
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
    Załączniki:
    • Ikea Medelstor GHE423CA1 -zmywarka-zintegrowana__AA-1402866-2.pdf (1019.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18023658
    UczenEl
    Poziom 18  
    Ocena: 392
    Zmywarka Ikea Medelstor GHE423CA1 - błąd i30

Bez wyciągnięcia się nie obejdzie
  • REKLAMA
  • #3 18023752
    cyranek
    Poziom 11  
    .... a jednak wczoraj wieczór zalałem komorę tam gdzie filtr, bardzo ciepłą wodą.
    Dzisiaj zmywarka ruszyła :) Dzięki za zainteresowanie. Mam nadzieje, że będzie działać.
  • #4 18023921
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6958
    cyranek napisał:
    Dzisiaj zmywarka ruszyła :)

Bo odparowała woda z podstawy i rozłączyło czujnik przeciw zalaniowy. Problem najpewniej wróci. Poczytaj o błędach i30 na forum (zmywarki AEG i Elektrolux) lektury na ten temat znajdziesz przeszło więcej.
  • #5 18024546
    cyranek
    Poziom 11  
    OK. Poczytam.
    Pytanie: Medelstor to jaka firma ?
  • REKLAMA
  • #6 18024566
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3394
    cyranek napisał:
    Medelstor to jaka firma ?

Klon Electrolux,a.
  • #7 18637135
    kloon
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam.
    Czy blad po plukaniu pojawil sie znów? Mam wlasnie ten sam problem i nie wiem czy wzywac serwis czy jakos radzic sobie samemu?
  • REKLAMA
  • #8 18637162
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6958
    Zależy od twoich umiejętności mechanicznych. O błędzie i30 w zmywarkach electrolux na tym forum napisano już morze wiedzy. Użyj szukajki, poczytaj i zdecyduj czy walczysz sam, czy szukasz jakiegoś działającego serwisu.
  • #9 18719024
    kloon
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Przyjechal serwisant i wymienil pompe. Niestety gdy odjechal po kilku cyklach znow woda zostawala. Troche posiedzialem i poczytalem na forach. doszukalem sie ze moze sam odplyw byc nie tak zamontowany. Zamontowalem rure odplywowa do syfonu nizej i wszystko jest OK.
  • #10 18719048
    cyranek
    Poziom 11  
    Natomiast u mnie nadal ok, problem nie powrócił

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z zmywarką Ikea Medelstor GHE423CA1, która po umyciu garnków nie wyłączyła się i wyświetliła błąd i30, wskazujący na zabezpieczenie przed zalaniem. Po czyszczeniu filtra problem nie ustąpił. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że błąd może być spowodowany odparowaniem wody z podstawy, co rozłączyło czujnik. Użytkownik, który miał podobny problem, rozwiązał go przez zalanie komory wodą. W przypadku dalszych problemów, zalecano sprawdzenie instalacji odpływu oraz korzystanie z zasobów forum dotyczących zmywarek Electrolux, z którymi Medelstor jest powiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA