logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja nvidia nForce Networking Controller - brak internetu przez kablówkę

leser 14 Wrz 2005 22:30 2084 5
REKLAMA
  • #1 1818854
    leser
    Poziom 12  
    Witam
    Mam problem nie mogę skonfigurować połączenia z netem przez kartę nvidia nForce networking controller - nie wiem co jest....
    Internet mam przez kablówkę, chciałem podłączyć pod to dwa kompy przy pomocy D-Link'a DE-805TP (to miałem pod ręką) ale nic nie wychodzi (komputer Athlon 2,8 64 karta nVidia drugi to PIII600 i karta 3Com - ten działa normalnie:) )komputery się widzą więc karty działają ale na tym z kartą nVidia nie działa internet - próbowałem zmieniać IP, podłączałem bezpośrednio pod modem od kablówki i nic, nie jest to wina firewalla bo nie ma go system jest dopiero co zainstalowany ale niestety internet nie chodzi co robić??
  • REKLAMA
  • #2 1818995
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Powodem opisanych problemów są najprawdopodobniej zabezpieczenia operatora kablówki przed dzieleniem połączenie internetowego.
  • REKLAMA
  • #3 1819032
    zick.pl
    Poziom 17  
    przypisz w rejestrze windowsa MAC adres karty 3com ( tej co net na niej śmiga ) karcie Nvidia

potem spróbuj odpalić Internet włączając tylko kompa z Nvidią

zobaczymy czy nadal nie będzie Internetu

EDIT:

przecież ten twój DE-805TP to hub
    no to niby jak ma działać Internet na drugim komputerze ?

do modemu kablowego jest "przylepiony" mac Twojego 3coma
    masz trzy wyjścia
    1 udostepnienie przez windowsa
    2 zakup routera lub zmontowanie z jakiegoś starego kompa
    3 wykupienie dodatkowego IP u operatora
  • REKLAMA
  • #4 1821755
    leser
    Poziom 12  
    OK sprobuję podłączyć wszystko przy pomocy rutera.... teraz tylko pytanie jaki bylby dobry i nie za drogi :)
  • REKLAMA
  • #6 1827780
    leser
    Poziom 12  
    Wielkie dzięki za rady - mam juz ruter i wszystko działa - a sama konfiguracja była banalnie prosta:)
    Jeszcze raz dzięki :)
REKLAMA