logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór Headsetu VR: PC z GeForce 1060 i i5 6500 czy PS4 PRO?

Morfeusz7 27 Cze 2019 16:33 201 0
REKLAMA
  • #1 18032940
    Morfeusz7
    Poziom 6  
    Cześć!
    Pisze w dziale PC, ale temat dotyczy również konsol. Otóż myślę nad zakupem Headsetu VR i ciężko znaleźć jakieś konkretniejsze informacje na temat tego jaki set wybrać. Otóż mam PC:

GeForce 1060
    I5 6500 - 3.20GHz
    8 GB RAM
    Win 10

W chwili obecnej, gry VR sa podobne do tych z pegasusa więc raczej wszystko poszłoby gładko na moim sprzęcie, jednak
    ostatnio hardware do PC rośnie w tak zabójczym tempie, iż boje się że kupię gogle do PC, a za rok będę musiał wyłożyć 7000 żeby sprzęt dalej ciągnął VR, które przecież cały czas jest rozwijane.

Z kolei kupujac PS4 PRO za około 1500 złotych, śmiało miałbym pewność że wszystko będzie mi pięknie śmigało, ponieważ SONY zapowiedziało że przez następne 12 miesięcy PS5 nie wyjdzie, a nawet kiedy wyjdzie konsola będzie pewnie kosztowała z 2500.
    Z drugiej jednak strony PS4 PRO ma słabszy hardware od mojego kompa, więc ciężka mi podjąć decyzję bo naprawdę jest mało info na necie w tej kwestii, nie licząc tych sponsorowanych.

Chciałbym też dodać że streamuje i nagrywam na yt odcinki, więc to jest dodatkowe obciążenie.
    Więc jeśli ktoś się interesuje tematem i mógłby mi doradzić.. byłbym bardzo wdzięczny. Jeżeli ktoś doradziłby mi jaki zestaw do 3000 złotych będzie dobry, krzyknę z radości.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
REKLAMA