logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana miejsca docelowego do zapisanych plików dla załączników.

biginkaso 01 Sty 2021 14:13 468 4
REKLAMA
  • #1 19151284
    biginkaso
    Poziom 5  
    Ocena: 6
    Witam,
    przy dodawaniu załącznika odsyła do Mój Komputer -->Moje dokumenty jak to zmienić? Chciałbym aby domyślnie był pulpit.

Windows 10
    Załączniki:
    • Zmiana miejsca docelowego do zapisanych plików dla załączników. Przechwytywanie.JPG (151.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19151366
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 899
    biginkaso napisał:
    przy dodawaniu załącznika odsyła do Mój Komputer -->Moje dokumenty

Bo tam jest ich miejsce.
    biginkaso napisał:
    Chciałbym aby domyślnie był pulpit.

Zawsze możesz je przenieść.
  • REKLAMA
  • #3 19151575
    amp12
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Jak chcesz aby tam zapisywało to albo wybieraj w pknie jakie pokazałeś albo zmień lokalizację zapisywanych plików w ustawieniach/pamięć choć tam do wyboru są chyba tylko dyski ale mogę się mylić.
  • REKLAMA
  • #4 19151796
    biginkaso
    Poziom 5  
    Ocena: 6
    Tam są tylko dyski. Denerwujące jest to ciągłe zmienianie na pulpit.
  • #5 19152956
    amp12
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Tak swoją drogą...dlaczego i co chcesz tak usilnie zapisywać na pulpicie skoro większość programów a przeglądarki to chyba wszystkie mają w ustawieniach wybór gdzie zapisywać pliki a nawet tymczasowe pliki.Ja dla przykładu mam taką partycję gdzie właśnie są zapisywana wszystkie ściągnięte pliki,pliki tymczasowe i gotowe z kilku programów których używam.Jeszcze nie dawno ze względu na cenę i żywotność np.ssd polecano aby ich nie katować częstymi zapisami ale ja to robię ze względu na moją wygodę i porządek,nie wspominając o częstych w tych czasach awariach systemu i możliwości utraty tego co jest zapisywane na C,choć zdaję sobie też sprawę że awarie dotykają też innych dysków ale nie tak jak systemu.
REKLAMA