Cześć,
Chciałem wymienić procesor w moim laptopie i3-2328m na mocniejszy. Poniżej specyfikacja:
Czy jest to możliwe i jeśli tak to na jaki maksymalnie mógłbym go wymienić, żeby płyta główna go uciągnęła?
Chciałem też wymienić o ile to możliwe moduł wifi, co byście polecali? Te laptopy mają częstą przypadłość z połączeniem z wifi.
Pozdrawiam
Chciałem wymienić procesor w moim laptopie i3-2328m na mocniejszy. Poniżej specyfikacja:
| Model | Lenovo G580 | Procesor | Intel Core i3-2328M (2 rdzenie, 2.20 GHz, 3 MB cache) | Chipset | Intel HM76 Express Chipset | Pamięć RAM | 8 GB (SO-DIMM DDR3) | Dysk | SSD 240GB. | Nagrywarka | DVD+/-RW DualLayer | Typ ekranu | Błyszczący, LED | Przekątna ekranu | 15,6" | Rozdzielczość ekranu | 1366 x 768 (HD) | Karta graficzna | NVIDIA GeForce GT 635M + Intel HD Graphics 3000 | Wielkość pamięci karty graficznej | 2048 MB GDDR3 (pamięć własna) | LAN | 10/100 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n | Bluetooth | Tak | Bateria | 6-komorowa, 4400 mAh, Li-Ion | Zainstalowany system operacyjny | Microsoft Windows 10 | Kod producenta | 59-346096 |
Czy jest to możliwe i jeśli tak to na jaki maksymalnie mógłbym go wymienić, żeby płyta główna go uciągnęła?
Chciałem też wymienić o ile to możliwe moduł wifi, co byście polecali? Te laptopy mają częstą przypadłość z połączeniem z wifi.
Pozdrawiam