logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VOLVO V50 2.0D 136 km - brak reakcji, pykanie przekaźników, nie działa zamek

Johnyrambo1 13 Lip 2019 19:51 10293 7
REKLAMA
  • #1 18059192
    Johnyrambo1
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Witam wszystkich serdecznie mam bardzo ciekawą zagadke dotyczącą Volva V50, otóż problem pojawił się nagle ,kiedy wróciłem z zakupów próbowałem zapalić samochód dziwnie pyknął i nie zareagował po wyciągnięciu i włożeniu kluczyka wystartował. wróciłem do domu zgasiłem samochód i to był koniec. Nie działa praktycznie nic zamek centralny nie reaguje nie ma podswietlania w samochodzie żadnego po przekręceniu kluczyka w pozycje 1 nic się nie dzieje po przekreceniu na pozycje 2 słychać pykanie pod maską pykają dwa przekażniki. i nadal nie ma nic na wyświetlaczach. bezpieczniki sprawdzone.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18059206
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1469
    A jaki stan akumulatora?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18059241
    pusty20
    Poziom 26  
    Ocena: 212
    Johnyrambo1 napisał:
    sprawdzałem mikrometrem pokazywał 12,3 V

Chyba multimetrem.
    12,3V - mało.Naładuj akumulator.
  • REKLAMA
  • #5 18059242
    Johnyrambo1
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    a jest możliwość że za słaby akumulator spowoduje taki brak zasilania dosłownie wszedzie? jeszcze dodam ze te przekazniki pykaja coraz wolniej cichną i swieci sie prawa lampa

Dodano po 2 [minuty]:

Tak przepraszam masz racje multimetrem.
  • Pomocny post
    #6 18059245
    pusty20
    Poziom 26  
    Ocena: 212
    Jest możliwość.
    Nawet granicząca z pewnością.
    Włącz w pozycje zapłon i wtedy zmierz jak spada.
    Prawdopodobnie przy pobieraniu prądu z akumulatora masz jeszcze mniej po chwili.
  • #8 19397785
    Endichomik
    Poziom 2  
    Ocena: 11
    Witam, czy rozwiązał Pan problem, bo niestety mam identyczny ze swoim V50. Posprawdzane bezpieczniki, akumulator,CNS, stacyjka i dalej nic, bujam się od mechanika do mechanika a koszty rosną, brak diagnozy.
    Bardzo proszę o pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Volvo V50 2.0D, który objawia się brakiem reakcji po przekręceniu kluczyka, pykaniem przekaźników oraz brakiem działania zamka centralnego. Po sprawdzeniu akumulatora, który wykazuje napięcie 12,3 V, sugerowane jest naładowanie go, ponieważ niskie napięcie może powodować problemy z zasilaniem. Użytkownik zauważa, że przekaźniki cichną, a prawa lampa świeci. Inny uczestnik dyskusji potwierdza, że niskie napięcie akumulatora może prowadzić do braku zasilania w różnych systemach pojazdu. Użytkownik planuje dalsze testy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA