logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Krups EA8050 - Brak możliwości wyboru rozmiaru kawy, zacina się.

Czeredin 16 Lip 2019 18:54 1287 2
REKLAMA
  • #1 18064340
    Czeredin
    Poziom 2  
    Witam!
    Ekspres Krups EA8050, włączam ekspres, wybieram przyciskiem "OK" rodzaj kawy, a ekspres zamiast poczekać aż wybiorę ilość wody, zaczyna robić kawę. Po drugie co kilka kaw ekspres mieli kawę, słychać pompę, teoretycznie ma zrobić kawę, ale poleci parę kropli i wyświetla, że kawa jest już zrobiona. Następną kawę zrobi już normalnie. Może ktoś miał taki problem, albo ma pomysł jak go rozwiązać?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18064764
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    Ad.1
    To prawidłowa praca, po zatwierdzeniu rodzaju kaw ekspres uruchamia proces parzenia kawy.

Ad.2
    Sprawdzić wycieki, szczególnie uszczelkę tłoka dolnego oraz skontrolować stan tłoka pod sitkiem.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 18064793
    Czeredin
    Poziom 2  
    Ad. 1
    Zawsze było tak, że w pierwszym kroku zatwierdzałem jaką kawę, a drugim kliknięciem pojemność kawy w ml. Teraz po wyborze kawy, zaczyna proces, bez wyboru ilości wody.
    Ad. 2
    Też tak typowałem, wymieniłem wszystkie uszczelki i przeczyściłem - bez poprawy.
    Dziękuje za odpowiedź
REKLAMA