logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć SOUNDWAVE PA 700 z MA 700 za pomocą kabla?

Kaktuss 04 Kwi 2003 00:14 4063 13
REKLAMA
  • #1 167801
    Kaktuss
    Poziom 11  
    Może ktoś mógłby mi pomóc z połączenie 2 segmentów kabelkiem w SOUNDWAVE PA 700 z SOUNDWAVE MA 700.
    Zauważyłem że nie jest to takie proste jakby się mogło wydawać..
  • REKLAMA
  • #2 1410352
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1697367
    Kaktuss
    Poziom 11  
    sorki że długo nie zaglądałem w ten wątek ale w każdym bądz razie chodziło mi o Remote Conrol a nie łączenie Chinchami, mam ten wzmacniacz do sprzedania z tym że nie na chodzie nie wiem co się stało bo porzyczyłem koledzie i już takie wrócił że nie załącza się przekaźnik ale przedwzmacniacz jest sprawny z pilotem jakby ktoś potrzebował
  • #4 1697710
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    WIdzieliśmy go na allegro z 10 razy :).Kolega ci upalił STK4241 w nim co czyni go praktycznie NIE NAPRAWIALNYM - ile chcesz za ten komplet napisz na PW
  • #5 1698242
    Kaktuss
    Poziom 11  
    Dlaczego nie naprawialnym ?

Skąd znasz mojego nicka z Allegro ?? :D heh

Jeśli chodzi o kwote to rzuć coś.

Przypomnę że przedwzmacniacz jest jak najbardziej sprawny z pilotem i obrotowym potencjometrem a w końcówce jest wypaśne 500W trafo i mega radiator z heat pipem dlatego za niewilką kwotę szkoda mi tego sprzedawać bo już w ostateczności jak nie znajde takiego STKa który działałby normalnie (2 oddałem do reklamacji bo od razu padły) to można do środka wsadzić zupełnie inną końcówkę i cieszyć się ładnym i fajnie grającym sprzętem z masą wejść, pilotem i w ładnych obudowach.
  • REKLAMA
  • #6 1698371
    ALTON
    Poziom 38  
    Nie znajdziesz stk bo takowych niema.Oryginałów sie dawno nie prowadzi szczególnie 4241.... a nika znam z allegro bo jakiś czas temu sam to chciałem kupić na części jednak zrezygnowałem.Co do przedwzmacniacza to pamientam że miał dorobione gniazda 220V z tyłu przez co górna blacha została wygięta :)
  • #7 1699585
    Kaktuss
    Poziom 11  
    no prawie sie zgadza, gniazda są 230V ale to chyba lepiej no nie ? A co do końcówki to co polecasz ? W hurtowni twierdzą że skoro spaliłem 2 podróby to wina mojego sprzętu, myślisz że mogą mieć racje ? sprawdziłem co tylko sie dało, schematu coprawda nie ma ale konstrukcja jest dosyć prosta, no może oprócz motaniny w układzie włącz wyłącz i załączania z remote control które jakoś nie doszedłem jak działa, na allegro wystaiałem z wstawionym ostatnim dobrym stekiem ale pisałem że uszkodzony bo ten stka wiedziałem że sie spali zaraz na 2 dzień i tak było kupił go w końcu koleś i na 2 dzień mi go przyniósł no, ale jak przeczytałem że te podróby sie tak palą same z siebie to poszedłem je zareklamować, po kiego h.. sprzedają taki chłam, jak to teraz naprawić ? pożycz kurde na impreze, przykatowali sprzęt i oryginał który był tam przez dobrych pare lat nienaruszony padł.
  • REKLAMA
  • #8 1700106
    ALTON
    Poziom 38  
    Kaktuss podróbki padają same z siebie i są bardzo słabe.
  • #9 1700920
    Kaktuss
    Poziom 11  
    to nich ktoś jeszcze poprze tę tezę to bo chcę mieć argumenty w hurtowni, w końcu 100 zł piechotą nie chodzi, oryginalnie był oryginał i wsio sie zgadza z opisem gdzie ktoś pisał o brązowej płytce i nierównej czcionce na wierzchu i ja dodam że jeszcze jest mniejszy numer seryjny z tyłu niż na zielonych podróbach.
  • #10 1701024
    ALTON
    Poziom 38  
    Poprze setki ludzi wystarczy że użyjesz szukaj a tam już są opinie ludzi o podrobionych stk (czyt. chińskich)
  • #11 1701593
    Kaktuss
    Poziom 11  
    więc uważasz że mam rację że za ten shit powinni mi oddać kase ?
  • #12 1702192
    ALTON
    Poziom 38  
    Kaktuss
    Nie nie powinni.To nie ich wina oni nie są świadomi tego że to podróbki.
  • #13 1702414
    Kaktuss
    Poziom 11  
    no ty chyba czas najwyższy ich uświadomić, kupiłem 1 sztuke padł ide i pytam czy drugi który kupie padni mi tak samo, mówią że nie, że dużo tego sprzedają i nikt sie nie skarży, dziwne to skoro tylu ludziom się to pali to nikt tego nie zwraca ? jak idziesz i kupujesz w sklepie tv Panasonic a potem po spaleniu okazuje się że sprzedali ci w środku Panasłonika to masz mieć pretensje do siebie że taki gupi jesteś że nie zauważyłeś co w środku ?
  • #14 1723028
    Kaktuss
    Poziom 11  
    oddali mi kase za dwa spalone STK4241 jednak co moja hurtownia to moja hurtownia, a już nie miałem nadzieii, ale w dalszym ciągu nie wiem co zrobić, mam przed sobą 2 STKi gołe bez obudowy, jeden oryginał i jedna podróba, wogóle środek to zupełnie inna bajka, jak znajde aparat pstrykne makro to sie pośmiejecie jak rzucone są elementy w podróbie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu połączenia segmentów SOUNDWAVE PA 700 i MA 700 za pomocą kabla, w szczególności kwestii Remote Control, a nie standardowego połączenia cinch. Użytkownik posiada uszkodzony wzmacniacz MA 700, w którym przestał działać przekaźnik, choć przedwzmacniacz z pilotem jest sprawny. W trakcie rozmowy poruszono problem awarii układu STK4241, który jest kluczowy dla końcówki mocy i często ulega uszkodzeniu, zwłaszcza w wersjach podrabianych, które są niskiej jakości i szybko się psują. Oryginalne układy STK4241 są trudne do zdobycia, a podróbki często powodują kolejne uszkodzenia. Wymiana końcówki mocy na inną jest rozważana jako alternatywa. Wątpliwości budzi również działanie układu włączania i sterowania zdalnego (Remote Control). Użytkownik uzyskał zwrot pieniędzy za wadliwe podróbki STK4241, jednak nadal poszukuje rozwiązania problemu połączenia i naprawy końcówki mocy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA