logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl

hartnik 21 Lip 2019 22:06 972 11
REKLAMA
  • #1 18073189
    hartnik
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Mam konto premium na rapigatorze, skąd sciągalem pliki hurtowo. Po prostu wczytywałem listę linków bezpośrednio do programu i IDM ściągał je. Od kilku dni nie mogę w ten sposób ściagnąć nic z rapigatora.
    Po wczytaniu listy wszystkie pliki pokazują sie jako pliki html /patrz screen 1/

Oczywiście do programu IDM mam wpisaną aktualną autoryzację /patrz screen 2 /

Dodam jeszcze, że jeśli wpiszę pojedynczy link do przeglądarki to oczywiście IDM /ponieważ jest zintegrowany z przeglądarką/ ściągą ten plik bez kłopotu.
    Czy może ktoś moze mi pomóc i podpowiedzieć co sie stało, co mam zrobić abym mógł ściągać pliki bezpośrednio przez IDM i to hurtowo. Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl
  • REKLAMA
  • #3 18075572
    hartnik
    Poziom 5  
    Testowałem inne programy np Download Accelerator Plus, Freemake Video Downloader, Internet Download Accelerator, JDownloader i na każdym dokładnie to samo. Jak widać nawet JDownloader "nie bierze" :)

Taraz musze każdy pojedynczy plik otworzyć w przeglądarce, zaznaczyć, że chcę go pobierać i dopiero wtedy IDM automatycznie przechwyci plik i go pobierze, a nie url. Natomiast problem jest taki, ze trzeba "palcować" pojedyncze linki do przeglądarki, a nie da rady wrzucić listy ściąganych plików do programu.

Moze znasz inny działający program, który pozwala pobierać hurtowo pliki bezpośrednio przez niego ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18075744
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 880
    Nie możliwe żeby Jdownloader nie potrafił tego zrobić, oczywisice ustawiasz w nim namiary na konto i dajesz sprawdz czy widzi PREMIUM konto dla danego hosta.

Poza tym na stronie hostingu powinna byc opcja direct download i wtedy już jest spokój.
  • #5 18077040
    hartnik
    Poziom 5  
    OK. Spróbuje krok po kroku pokazać co robie i gdzie "padam"
    1. Instaluję Jdownloadera /screeny 1-4/ mam nadzieje że nic złego tu nie robie
    2 Po zainstalowaniu klikam trzeci przycisk z lewej czyli PREMIUM. Być może powinienem wybrać pozycję serwisów K-T ale nie wiem jak przewinąc do litery R /otwiera mi sie do litery N/ i kazda proba przewijania niżej kończy się zamknięciem listy.
    .3 Wybieram zatem dolny pasek w tej zakładce - Ustawienia kont premium - klikam i wybieram w okienku rapigatora. Wpisuję login i haslo / Patrz sceen nr 5/
    Klikam OK
    4. Otwiera mi sie okienko Premium gdzie konto rapigatora jest w dwóch paskach /patrz screen nr 6 / Gorny - podswietlony na czarno - z napisem Rapigator, dolny z danymi logowania.
    W chwili przejscia do tego okna dwa okienka WŁACZONY są zaznaczone " ptaszkami' Po sekundzie "ptaszki znikają I juz wiem, że jest "po zawodach", lączność z siecią znika /jestem offline/

Co zle zrobilem ? NIE WIEM

Tak nawiasem - gdzie szukać tej cholernej opcji direct download? Szukalem, szukałem i nigdzie jej nie widzę

Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl
  • Pomocny post
    #6 18077246
    enhanced
    Poziom 43  
    Ocena: 880
    Powinno być na stronie w ustawieniach oczywiście po zalogowaniu na ten dane.

CHoć w tym przypadku może cię wywalać jak to jest dzielone konto, wieć JD odrazu wykrywa że coś nie tak (lub hosting) i wywala. Nie masz tam limitów dziennych?
    Lub ktoś inny z twojej podsieci też tam ma konto i wywala premium u ciebie.

Bo zaznaczenie ponowne w JD ptaszka przy premium i sprawdzenie wywala go ponownie?
  • REKLAMA
  • #7 18079518
    hartnik
    Poziom 5  
    Szybkie odpowiedzi, a później dobra wiadomość :) /choć nie do końca/

1. opcji direct download szukałem na stronie rapigatora - nie moge znaleźć
    2. Konto jest tylko moje - limitów dziennych nie ma
    3. Ponowne zaznaczenie "ptaszka" przy premium - po sekundzie znika

A teraz ta dobra wiadomość. Poczytałem trochę i znalazłem taką informacje, zeby zainstalować Jdownloadera 2. Zainstalowałem i DZIALA !!!! Mogę wczytywać calą listę /oczywiście po wpisaniu danych logowania/

Natomiast pewnych rzeczy dalej nie umiem rozwiązać /pewnie nie potrafię ich "zlokalizować bo Jdownloaderdem do tej pory sie nie posługiwałem/
    1. Określiłem folder w którym maja być zapisywane pliki. Zapisują się, ale każdy w oddzielnym folderze /nazwa folderu taka sama jak pliku/ Przy ściąganiu plików skompresowanych rarem to jest problem, bo trzeba każdy folder oddzielnie otworzyć i rozpakować każdy plik pojedynczo. Co mam zrobić aby zapisywał jedynie pliki w wybranym folderze, a nie tworzył folderów ?????
    2. Przy ściąganiu usiłuje automatycznie rozpakować pliki. Ponieważ to mu sie nie udaje pokazuje ściąganie jako błędne /zobacz screen/ Przy wczytywaniu linków jest tam opcja wyłączająca automatyczne rozpakowywanie plików. Robie to, ale program nie zważa na to i dalej próbuje rozpakować pliki. Co mam zrobić aby tego nie robił?

Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 18079536
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Trzeba usunąć końcówkę ścieżki podstawowa jest takaC:\Users\konto\Jdownloads\<jd:packagename> C:\Users\konto\Jdownloads wtedy pobierane pliki będą zapisywane w głównym folderze bez tworzenia podfolderów. Co do wypakowywania plików należy wejść w zakładkę Ustawienia i tam niżej jest opcja Wypakowywanie archiwów odznaczamy ją i mamy spokój. Przyczyną iż program nie potrafi rozpakować archiwów jest brak zainstalowanego programu 7-zip, którym on się posługuje.
  • #9 18079787
    hartnik
    Poziom 5  
    Chcialem przekazać iz nie jestem juz taki calkowicie "ciemny" ale widze ze jest juz gotowa odpowiedz.
    Zatem dla innych "łopatologicznie" :)
    Rozwiązałem problem nr 2 / samodzielnie :) / ale dziekuje za maila. Powtorzę zatem:
    1. Niewiele daje odznaczanie konkretnego linku. /patrz screen nr 1/ program i tak bedzie usiłował go rozpakować
    2. Zeby sie tego pozbyc trzeba wejść w Ustawienia/Ustawienia i znależć pozycję Wypakowywanie archiwów / znajduje się za Packagizer/. /screen nr 2/ Odznaczamy ją i mamy spokój z rozpakowywaniem

Z drugim problemem generalnie sobie nie poradziłem. Doszedłem /znowu samodzielnie :)/ do stanu opisanego wyżej /kolejne podziekowania !!!!/ ale ...
    zmiana grupowa /zaznaczenie grupy plików z Shiftem/ nie zawsze bywa skuteczna / część plików pozostaje w poprzedniej konfiguracji, a zaznaczanie pojedynczo każdego pliku jest uciązliwe..
    Czy nie ma gdzieś jakiegoś generalnego odznaczenia /tak jak z rozpakowywaniem/, żeby od poczatku nie dawał tej końcówki <jd:packagename ?????

Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl Internet Dowload Menager - Internet Dowload Menager /IDM/ ściaga mi url a nie pl
  • Pomocny post
    #11 18080302
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Ustawienia/ Ogólne klik po prawo na Przeglądaj(czyli gdzie ma zapisywać pobierane pliki) w okienku odznaczamy na dole po lewo Podkatalog wg pakietów i teraz będzie zapisywał do głównego katalogu.
  • #12 18498208
    hartnik
    Poziom 5  
    Rozwiązanie problemu opisane wyżej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z kontem premium na rapigatorze napotkał problem z pobieraniem plików hurtowo za pomocą Internet Download Manager (IDM), gdzie pliki były identyfikowane jako HTML zamiast właściwych plików. Po testach z innymi programami, takimi jak JDownloader, użytkownik odkrył, że problem leży w braku opcji direct download na stronie hostingu. Po zainstalowaniu JDownloadera 2, użytkownik zdołał pobierać pliki hurtowo, ale napotkał trudności z organizacją pobranych plików, które zapisywały się w oddzielnych folderach. Użytkownik uzyskał pomoc w konfiguracji JDownloadera, aby pliki były zapisywane w jednym folderze oraz w wyłączeniu automatycznego rozpakowywania archiwów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA