logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić antenę 85 cm Ferguson z monoblockiem na Astrę i Hotbirda?

magnetron 16 Wrz 2005 10:11 2742 3
REKLAMA
  • #1 1822390
    magnetron
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam, mam mały problem, po zainstalowaniu wszystkiego i po ustawieniu antenki 85 cm mam sygnał bardzo dobry z astry1, 99% poziom sygnału i tak samo 99% z intelsata który jest na 3 W, dodam że chciałbym ogladać astre1 i hotbirda...Proszę o pomoc- czy to kwestia ustawienia anteny? czy może coś nie tak z monoblockiem ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1823091
    romanw51
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Proponuje zacząć od początku.
    Załóż pojedyńczy konwerter i ustaw antene na HB.

Dodano po 44 [sekundy]:

Dodano po 44 [sekundy]:

Dodano po 23 [sekundy]:

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1823331
    slavko
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    magnetron napisał:
    Witam, mam mały problem, po zainstalowaniu wszystkiego i po ustawieniu antenki 85 cm mam sygnał bardzo dobry z astry1, 99% poziom sygnału i tak samo 99% z intelsata który jest na 3 W, dodam że chciałbym ogladać astre1 i hotbirda...Proszę o pomoc- czy to kwestia ustawienia anteny? czy może coś nie tak z monoblockiem ?

HotBird - 13,0 E
    Astra - 19,2 E
    Jak odbierasz z pozycji 3 W to jesteś stanowczo za daleko na zachód, musisz przemieścić się na wschód, czyli stojąc za talerzem kręcić w lewą stronę. Pozycji pionowej nie musisz zmieniać. Najlepiej włącz jakiś kanał z HotBird'a i kręć POWOLI talerzem w lewo, aż złapiesz sygnał. Później sprawdź czy masz Astrę, jak nie będzie to musisz jeszcze popchnąć kawałek w lewo i teraz powinieneś mieć jednego i drugiego satelitę.
    To tak najprościej, bez używania specjalistycznego sprzętu.
    PS
    Jak masz do dyspozycji jakiegoś starego analoga to ustaw talerzyk na nim na HB. Później podłącz monobloka i powinno być ok.
    -= pozdro =-
  • #4 1834496
    magnetron
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    ...udało się :) śmiga wszystko co miało smigac z hb i astry
    pozdrawiam
REKLAMA