logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dziwny obraz z kamery cofania w radiu imars 7 2 din - sprawdzone połączenia

Marekzenio 26 Lip 2019 13:29 2766 3
REKLAMA
  • #1 18081469
    Marekzenio
    Poziom 20  
    Ocena: 22
    Witam.
    Radio marki imars 7" 2 din z Chin.
    Mam problem z obrazem z kamery cofania.
    Sama kamera z przewodami testowana na TV , działa.
    W samochodzie czy na zasilaczu obraz z kamery jest jakiś dziwny.
    Sprawdzałem dwa wejścia w radiu CCD AVIN oraz Aux Video in.
    na obu to samo.
    Nie ma innych wejść np cvbssin.
    Więcej na fotkach.
    Pozdrawiam
    Dziwny obraz z kamery cofania w radiu imars 7 2 din - sprawdzone połączenia
    Dziwny obraz z kamery cofania w radiu imars 7 2 din - sprawdzone połączenia Dziwny obraz z kamery cofania w radiu imars 7 2 din - sprawdzone połączenia Dziwny obraz z kamery cofania w radiu imars 7 2 din - sprawdzone połączenia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18081529
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2416
    Marekzenio napisał:
    W samochodzie czy na zasilaczu obraz z kamery jest jakiś dziwny

Jak podłączałeś kamerę do telewizora to zasilałeś ją z tego samego zasilacza, co potem radio?
    Problem wygląda na spowodowany przez zakłócenia w zasilaniu. Spróbuj podłączyć zasilanie radia z akumulatora zamiast zasilacza i sprawdź czy efekt jest taki sam.
  • REKLAMA
  • #3 18081541
    Marekzenio
    Poziom 20  
    Witam, oczywiście sprawdzane na tym samym zasilaczu.
    W samochodzie przy zasilaniu z akumulatora to samo (kamera i radio), również próbowałem zasilić kamerę z zasilacza ,a radio z akumulatora - ten sam efekt.
    Nie jest to tylko mój problem, widziałem takie zapytania innego użytkownika a serwis narazie milczy, poza resetem ustawień fabrycznych i przepięciem kabli nie doradzili jeszcze nic konkretnego.
    Edit 29.07.
    Nie polecam zakupu tego typu radia. Radio odbiera "tak se". Na postoju ładnie ściąga stacje ale podczas jazdy jest tragedia.
    Oczywiście serwis "Bang good" kazał mi naprawić radio w serwisie na miejscu...
    Tak wygląda reklamacja po tygodniu . Szkoda zachodu czekając na przesyłkę, czasu na przerobienie panela bo efekt "taki se".
  • #4 18087064
    Marekzenio
    Poziom 20  
    Serwis "Bang-good" zaproponował zresetować, podłączyć ponownie kable ostatecznie stwierdzili bym zapytał o koszt naprawy w serwisie na miejscu...
    Oczywiście nie jest to opłacalne.
    Tak wygląda reklamacja po tygodniu . Szkoda zachodu czekając na przesyłkę, czasu na przerabianie panela bo efekt końcowy "taki se".
    Tyle że wersja z androidem...
REKLAMA