logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka ZANKER VF2058 - migająca dioda PAUSE po wymianie łożysk, co robić?

euro2L 16 Wrz 2005 13:25 4882 12
REKLAMA
  • #1 1822906
    euro2L
    Poziom 41  
    Ocena: 569
    Witajcie ,mam problem , klijent przytargał pralke na wymiane łożysk,wymieniłem i chciałem uruchomic ,jak włączam ustawiam program start to ,załącza sie tylko pompa popracuje troche i miga dioda PAUSE //na każdym programie// POMOCY

Dodano po 5 [minuty]:

Czy jest jakiś tryb serwisowy
  • REKLAMA
  • #2 1822964
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    a uruchomić ją przed robotą to było niemożliwe????
  • REKLAMA
  • #4 1823915
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #5 1823950
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 1825116
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #9 1826933
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 1828239
    euro2L
    Poziom 41  
    Ocena: 569
    Nie ma sprawy,,Ta pralka ma tak czułą elektronike,że mała upływność do masy//nie wykrywalna przyżądem// i wyprawia różne cuda//,udało mi to wykryć przez przypadak przestawiłem ja i musiałem podłączyc przez przedłużacz BEZ BOLCA ochronnego i odziwo pralka pracuje i zacząłem wtedy dochodzić dlaczego ,///eksperymenty z bolcem i bez bolca///
  • Pomocny post
    #11 1828481
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 1829942
    janulik
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    jak można świadomie zostawić sprzęt nieuziemiony. zmierzyłes czy na obudowie nie ma niebezpiecznego napiecia.

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie łożysk w pralce ZANKER VF2058 pojawił się problem z migającą diodą PAUSE i nieprawidłowym działaniem – pompa uruchamia się na krótko, a pralka nie startuje na żadnym programie. Pralka posiada pełną elektronikę sterującą. Sugerowano sprawdzenie silnika oraz uruchomienie trybu serwisowego za pomocą kombinacji trzech klawiszy: start, funkcyjny i power trzymanych przez trzy sekundy. Ostatecznie problem okazał się związany z bardzo czułą elektroniką, która reagowała na niewielką upływność do masy, niewykrywalną standardowymi przyrządami pomiarowymi. Pralka działała poprawnie po podłączeniu przez przedłużacz bez bolca ochronnego, co wskazywało na problem z uziemieniem lub upływnością w silniku. Po dalszych eksperymentach i poprawnym uziemieniu problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA