logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy w mini PCIe laptopa można zainstalować dysk z wifi? Szukam rozwiązania.

czasnaczok 30 Lip 2019 21:17 2736 2
REKLAMA
  • #1 18088844
    czasnaczok
    Poziom 26  
    Ocena: 108
    Witam.
    Mam pilną potrzebę dowiedzieć się, czy w laptopie zamiast karty wifi, w mini pcie można zainstalować coś, co ma kilkadziesiąt GB. Jeszcze jakby było zintegrowane to to z wifi, to byłoby super.
    Bardzo proszę, może ktoś zna gotowe rozwiązanie i poratuje linkiem? Dzięki.

Czy w mini PCIe laptopa można zainstalować dysk z wifi? Szukam rozwiązania. Czy w mini PCIe laptopa można zainstalować dysk z wifi? Szukam rozwiązania.
  • REKLAMA
  • #3 18091113
    czasnaczok
    Poziom 26  
    Ocena: 108
    Dziękuję za odpowiedź, aczkolwiek owe "obszerne wyjaśnienie" niczego nie wyjaśnia, bo konkretnie dotyczy starutkiego asusa bez usb w slocie wifi. Do tego jest sprzed pięciu lat, a to kawał czasu jeśli chodzi o różne "gadżety".
    Mnie by interesowało coś w ten deseń, ale żeby było już zintegrowane z pamięcią i ewentualnie kartą wifi.
    Czy w mini PCIe laptopa można zainstalować dysk z wifi? Szukam rozwiązania.

Dodano po 9 [godziny] 22 [minuty]:

Jak się nie ma co się lubi, to trzeba samemu ogarnąć.

Czy w mini PCIe laptopa można zainstalować dysk z wifi? Szukam rozwiązania. Czy w mini PCIe laptopa można zainstalować dysk z wifi? Szukam rozwiązania.

Mam nadzieję, że wszystko jasne i wynika z obrazków. Wifi też działa. Jakby ktoś próbował z kartą która ma wbudowanego bluetootha, to należy fizycznie przeciąć ścieżki (te z czerwonymi kreskami). Zasilanie wzięte z "głównego" 5V na płycie, ale za kilka złotych na allegr.o można kupić przetwornicę z 3V na 5V i będzie bardziej "profesjonalnie".
    Rzecz się dzieje w toshibie L750 (BLBD). Pendrive 4GB (taki miałem pod ręką). Ubuntu wystartowało od razu. Bez problemu można dać dłuższe przewody sygnałowe do usb, żeby pendrive gdzieś "upchnąć", jak jest mniej miejsca niż tu.
    Jedyna ewentualna "strata", to fizyczne odłączenie bluetootha.
REKLAMA