Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Hulajnoga Elektryczna zgasła podczas jazdy i nie włącza się, ani nie ładuje

trokerS 31 Jul 2019 10:37 28902 6
    trokerS
    Level 2  
    Witam. Od ok. 3 tygodni posiadamy hulajnogę elektryczną Hulajnoga Motus Scooty 8.5 250W 7,8Ah, kupioną przez allegro.
    Ostatnio jadąc zwyczajnie po chodniku nagle "warknęła" i zgasła. Myslałem, że kamień wpadł między koło, a błotnik, bo taki był to dźwięk, no ale nic tam nie było, a hulajnoga nie chciała się odpalić. Dodatkowo przednie koło zaczęło blokować/hamować podczas prowadzenia, a jest to o tyle dziwne, że hamulce są w tylnim kole. Podłączając teraz do ładowania - lampka w ładowarce gaśnie zamiast zmieniać swój kolor.
    W ogóle coś z tą hulajnogą jest chyba nie tak od samego początku, bo nawet podczas zmiany trybu eco na sport jeździ tak samo.
    Wie ktoś z czym związany jest ten problem i co mogło się stać, że zgasła? Czy to możliwe, żę tak szybko padł akumulator? Dodam tylko, że hulajnoga nie była przeładowywana, ładowała się maks 3-6 godzin, nie dłużej. Sprzedawca aktualnie nie odbiera telefonu. Czy taki problem w ogóle zalicza się na gwarancję? Czy na to nie ma co liczyć? Pozdrawiam i z góry dziękuję!
    web69
    Level 32  
    Uszkodzony sterownik silnika, a dokładnie tranzystory falownika. Zwarte, powodują blokowanie silnika i zwierają akumulator... Wymiana na gwarancji.
    trokerS
    Level 2  
    Tak właśnie zrobiłem. Dzięki!
    kasia2185
    Level 2  
    Witam pana ja zakupiłam tez hulajnoge motus tylko ze ja mieszkam w Anglii a hulajnoga byla w Polsce teraz przyjechałam bateria byla ladowana wedlug instrukcji i niestety moja nie dziala w ogóle nawet nie chce sie włączyć!!! Gościu nie odbiera telefonu na emial nie odpisują i naprawdę zaczynam sie już wkurzać....!!!! Sama nie wiem co już robić...
    trokerS
    Level 2  
    Proszę dzwonić do skutku. Mają chyba telefon do godziny 16. My dzwoniliśmy ze 3 dni.
    kasia2185
    Level 2  
    Mam ochote wystawić im mega zly komentarz..jak tak mozna robic ta rzecz nie kosztuje 50zl cholera jasna.....jestem strasznie zla
    trokerS
    Level 2  
    wyslalem do naprawy