logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odblokowany moduł C.D.I pasuje do skutera Junaka 103?

Asatri 31 Lip 2019 18:48 2079 7
REKLAMA
  • #1 18090378
    Asatri
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Pomóżcie chciałem zakupić do mojego skutera junaka 103 moduł zapłonowy odblokowany i nie wiem który by pasował do tego skutera proszę pomużcie może jakieś linki z tym modułem do tego motoroweru?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18093780
    hevet2
    Poziom 32  
    Ocena: 619
    Jest jak sądzę nowy skuter (spełniający tzw euro4) i może być problem z jakimikolwiek modyfikacjami na chwilę obecną. Mogę się mylić ale raczej nie ma jeszcze takich modułów tzw. odblokowanych. Jest opcja przeróbki na moduł od wersji bez euro ale wtedy gaźnik do wymiany itd.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3575166.html
  • REKLAMA
  • #6 18094058
    Asatri
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Powiem tak zaraz po zakupie jeździł 40 km może na liczniku ciut więcej nie raz lub ciut mniej też się zdażało po przejechaniu 1500km zdjęta została blokada z wariatora chodzi o tą tulejkę dystansując... Skuter na liczniku pokazywał na początku 60km w tej chwili 55 bywa 58 chciałbym zyskać 20 km więcej więc zastanawiam się co mogę zrobić zmienić wydech na sportowy, wariator, sprzęgło ale to tylko opcje mechaniczne ja zastanawiam się co z modułem C.D.I i nie wiem jak to ugryźć
  • #7 18094448
    hevet2
    Poziom 32  
    Ocena: 619
    To jest motorower więc max. 45 km/h. A tak na temat przyrost 20 km/h. mało realny i osiągalny tylko przez wymianę cylindra. Jak widzisz z modułem na razie trudny temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje odblokowanego modułu C.D.I do skutera Junak 103, który jest czterosuwowy. W odpowiedziach zasugerowano, że ze względu na spełnianie norm Euro 4, mogą występować trudności z modyfikacjami, a odblokowane moduły mogą być niedostępne. Wskazano również na możliwość przeróbki na moduł z wersji bez Euro, co wiąże się z wymianą gaźnika. Użytkownik rozważa także inne modyfikacje, takie jak wymiana wydechu na sportowy, wariatora czy sprzęgła, aby zwiększyć prędkość skutera, jednak osiągnięcie znacznego przyrostu prędkości może być trudne bez wymiany cylindra.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA