logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana matrycy LCD w urządzeniu na matrycę z laptopa - czy to możliwe?

Kowal11 16 Wrz 2005 15:56 1547 5
REKLAMA
  • #1 1823342
    Kowal11
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Witam !!
    Mam następujące pytanie.
    Czy w tym lub tego typu urządzeniu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64110496 można wymienić matrycę LCD na matrycę z laptopa ?? Czy jest to wogóle możliwe ? Czy ciężka to sprawa ? Jeśli tak to co mi jeszcze będzie potrzebne żeby to prawidłowo działało i jak to zrobić ??
    Z góry dziękuje za pomoc.

Dodano po 1 [minuty]:

Aha ! Zalezy mi na matrycy od laptopa gdyz sa stosunkowo niedrogie a dużo większe. Całość marzy mi się zamontować w samochodzie pod playstation :) Jesli jest to możliwe to prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1823437
    OMMMM
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    daruj sobie niejestem spesem ale to niezadziala matryce maja ruzna sterowniki ( moduly sterowania ) prawdopodobienstwo ze trafisz na wlasciwa jest ZADNE pozdro
  • REKLAMA
  • #3 1823502
    systex
    Poziom 12  
    hmm, wydaje mi sie ze matryca od laptopa powinna pasowac, drivery lub tzw sterowniki jak napisal kolega powyzej znajduja sie w samej matrycy, elektronika, jedyny problem moze wyniknac z czysto elektrycznego dopasowania takiej matrycy, sa rozne zlacza 10, 20 30 pinowe a nie wiadomo jakie ma ten medion, poza tym moze sie okazac potrzebny rownierz specjalizowany inwenter (odpowiada za podswietlenie matrycy), ale... dla chcacego nic trudnego ... jesli za urzadzenie zaplacisz np 100 zł matryca 15 mozna trafic za 500 zł a przerobka wyniesie Cie ze 300 zł w jakims srwisie... to policz sobie sam czy Ci sie to kalkuluje..Pozdrawiam i jak cos to zycze udanej zabawy
  • REKLAMA
  • #4 1823562
    Kowal11
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    To urządzonko pewnie mogę kupić za 80 PLN matrycę jak widzisz w przesłanym linku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63859191 do 50 PLN można kupić. Przerobić mogłbym spróbować sam tylko ewentualne części jeszcze pozostają i pytanie czy to wogóle możliwe. Ale jeśli tak to spewnością jest to dla mnie opłacalne.
  • REKLAMA
  • #5 1823610
    Jarema
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 32
    Dochodzi jeszcze sprawa rozdzielczości obydwu urzadzeń.
    wątpie by ten mały monitor miał rozdzielczość 640x480 a już napewno nie 800x600.
REKLAMA