logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprawdzenie algorytmu i tworzenie programu w Assemblerze - obliczanie klucza

Mily.Gawel 02 Sie 2019 09:14 372 3
REKLAMA
  • #1 18092873
    Mily.Gawel
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam, szukam kogoś kto mógł by mi pomóc po pierwsze sprawdzić czy podany algorytm jest tym którego szukam, a później zrobić z tego program który obliczy mi kod na podstawie algorytmu. Z góry dziękuję za chęci :) Na zdjęciu zaznaczyłem kawałem kodu, i czy ten kod jest odpowiedzialny za obliczanie klucza ? Jeśli tak to skopiowałem (chyba wszystkie wiersze które są do niego potrzebne). Jeśli czegoś brakuję proszę o wiadomość :)
    Załączniki:
    • caly algorytm.cpp (2.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sprawdzenie algorytmu i tworzenie programu w Assemblerze - obliczanie klucza Bez tytułu.png (115.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18092941
    kinggustav
    Poziom 27  
    Ocena: 93
    To nie jest tak prosto. Zaznaczony fragment zawiera wywołanie procedury, która zapewne coś robi. Wątpię, żeby liczyła kod, raczej bym obstawiał wyświetlanie kawałka tekstu czy coś w tym rodzaju, ale bez obejrzenia procedury nie ma pewności.
    Co to wogóle za assembler? Przypomina linię 8086, ale wygląda jakoś ... inaczej. Czy to jest z debuggera?
  • REKLAMA
  • #3 18093069
    rajszym
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    kinggustav napisał:
    Przypomina linię 8086, ale wygląda jakoś ... inaczej.
    To dokładnie 8086 ale 40 lat później (:
REKLAMA