logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 - tapety po uśpieniu - skąd ściągnąć?

bumble 05 Sie 2019 20:32 1485 11
REKLAMA
  • #1 18099084
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1191
    Witam.
    Po wejściu komputera w stan uśpienia ustawionego w systemie po jakimś czasie przy wybudzaniu jak pokazuje się ekran do logowania jest taka fajna tapetka codziennie inna. Skąd można ściągnąć te tapety żeby np wydrukować jako pocztówkę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18099113
    bumble
    Poziom 40  
    sanfran napisał:
    I jak wrzucić swoją tapetę?

Nie rozumiem. Może kolega jaśniej napisać?

Dodano po 2 [minuty]:

Jak teraz dasz uśpij zamiast wyłącz i wybudzisz jest dzisiaj taki wielki teleskop, gdzie można ściągać te tapety?
  • REKLAMA
  • #4 18099151
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2991
    Przepraszam, ale #2 to jest klasyczne podłączenie się pod pytanie. Chciałbym wiedzieć jak można wrzucić swoją tapetę w miejsce ekranu do logowania. Niestety nie znam odpowiedzi na pytanie kolegi, a chętnie się dowiem.
  • #5 18099159
    djacek
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Pewnie chodzi o zdjęcia z ekranu blokady, które zapisywane są w lokalizacji:
    %userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets
    \LocalState\Assets\
    Pliki należy sobie wykopiować do innego katalogu i zmienić rozszerzenie na *.jpg
    Niestety będą tam tylko ostatnie a nie wszystkie, które się już pojawiły.
  • #6 18099161
    bumble
    Poziom 40  
    A to ok. Mnie interesuje galeria gdzie można przejrzeć i sciągnąć fizycznie nie tylko ustawić na pc
  • #7 18099180
    djacek
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Niestety nie udało mi się znaleźć serwera z którego Windows je pobiera do powyższego katalogu:(
    Jest jeszcze coś takiego:
    https://support.microsoft.com/en-us/help/18827/
  • REKLAMA
  • #10 18617804
    witoj
    Poziom 30  
    Ocena: 138
    W ustawieniach Ekranu blokady wyłączyć Pokaż obraz tła ..można też wyłączyć ciekawostki i porady.
    Pojawi się zamiast zdjęć tło kompozycji czyli Kolor wiodący.
  • #11 18618151
    MM2X
    Poziom 26  
    Ocena: 618
    witoj napisał:
    W ustawieniach Ekranu blokady wyłączyć Pokaż obraz tła ..można też wyłączyć ciekawostki i porady.
    Pojawi się zamiast zdjęć tło kompozycji czyli Kolor wiodący.

Tak zrobiłem i jest teraz jedno tło i konieczność logowania po uśpieniu ja natomiast chciałbym, aby po uśpieniu był taki powrót jak w W7, niebieski/klasyczny ekran bez konieczności logowania.
  • #12 18618335
    witoj
    Poziom 30  
    Ocena: 138
    Wyłączenie powinno być w Opcjach zasilania, Wybierz działanie przycisków zasilania, Zmień ustawienia obecnie niedostępne albo w menu Konta użytkowników.
    Ja nie mam hasła i mi nic takiego nie wyskakuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o źródła tapet, które pojawiają się na ekranie logowania po wybudzeniu komputera z trybu uśpienia w systemie Windows 10. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że tapety te są przechowywane w lokalizacji %userprofile%AppDataLocalPackagesMicrosoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewyLocalStateAssets, gdzie można je skopiować i zmienić rozszerzenie na *.jpg. Użytkownik poszukuje również galerii, z której można by pobrać te tapety. W odpowiedziach podano link do poradnika oraz informacje o możliwości wyłączenia tych zdjęć w ustawieniach ekranu blokady.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA