logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykonać adaptację VTG w BMW X3 E83 xDrive przy użyciu komputera Delphi?

Kalakak 09 Sie 2019 12:27 18834 6
REKLAMA
  • #1 18105829
    Kalakak
    Poziom 1  
    Witam, mam pytanie jak wykonać adaptacje VTG w bmw x3 e83 Xdrive?

W domu posiadam komputer delphi, da radę nim czy trzeba do ASO jechać pod ori komputer?
  • REKLAMA
  • #2 18825834
    pieniac
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Udało się delphi ?
  • REKLAMA
  • #3 18826861
    lukasz12345678910
    Poziom 30  
    Ocena: 487
    Delphi to robi bez problemu
  • REKLAMA
  • #4 19394328
    mati1066
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Panowie zrobiłem po wymianie reduktora adaptacje czujnika skrętu i vtg delphim przeszło pomyślnie nic nie świeci się na desce już. Ale jak ruszam autem i dam trochę gazu to czuć że raz przód raz tył hamuje. Czujniki abs ok pokazują ta samą prędkość. Zębatka w nastawniku jest cała. Kalibracja jego też przechodzi pomyślnie. Gdzie szukać przyczyny.???
  • #5 19395761
    lukasz12345678910
    Poziom 30  
    Ocena: 487
    Wyjmij jeszcze raz nastawnik i poruszaj wałkiem w reduktorze, kręci się luźno, czy dość sztywno? Zmieniales olej w reduktorze? Opony masz takie same? Napompowane wg zaleceń?
  • #6 19396485
    mati1066
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Opony są 255/50r19 zima z tego co zauważyłem na kostce to tak blokuje koła tylne że opona piszczy i zostawić ślad. Zmieniłem wcześniej też czujnik abs prawy tył bo świecił się abs czujnik Delphi. Po wymianie kontrolka zgasła. Zauważyłem że koronką też trochę ocierała o stary czujnik bo rdza spuchła. Założyłem nowa.
    Wałek w vtg kręci się w miarę ok tzn lekko potem czuć już opór od widełek
    Sam nastawnik też lekko się kręci.
    Olej zalany nowy.
    Ręce opadają czyżby popsuty kolejny reduktor.?
    Jest też kolejny problem ale on był wcześniej auto jak jedzie i przy 2.5-3tys obrotów to drży jakby jechał po tarce.
    Podpora widać że nówka. Łącznik elastyczny przy skrzyni jet cały ale widać że wal jakby dopychał za bardzo i robi się
    8 waty nie leci w 1 lini. Poduszka na skrzyni jest cała.
  • REKLAMA
  • #7 20908562
    fabmarkrystiannoga
    Poziom 1  

Witam serdecznie, udało się usunąć problem, bo mam taki sam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat adaptacji VTG w BMW X3 E83 xDrive przy użyciu komputera Delphi. Użytkownicy potwierdzili, że Delphi jest w stanie przeprowadzić tę adaptację bez problemów. Po wymianie reduktora i przeprowadzeniu adaptacji, jeden z uczestników zgłosił problemy z hamowaniem kół, które występuje naprzemiennie przy przyspieszaniu. Inni użytkownicy sugerowali sprawdzenie nastawnika, oleju w reduktorze oraz stanu opon. Zauważono, że opony mogą powodować blokowanie kół, a także występowały inne problemy z drżeniem pojazdu przy określonych obrotach silnika. Uczestnicy wymieniali się doświadczeniami i wskazówkami dotyczącymi diagnostyki i naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA