logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha RX-V675 nie działa - wyświetla Internal Error, brak reakcji na reset

Jusufaki 11 Sie 2019 14:46 2394 2
REKLAMA
  • #1 18109175
    Jusufaki
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam obeznanych w temacie.
    Wczoraj wszystko działało. Dzisiaj po włączeniu wyświetla Internal Error.
    Poodłączałem wszystkie kable od głośników,hdmi itp i dalej Internal Error na wyświeltaczu. Komunikat jest cały czas. Nie pomaga naciśnięcie Main Zone. Komunikat cały czas wraca. Nie działają kombinacje przycisków do hard resetu i żeby wejść w diagnostykę.
    Wie ktoś jak ten problem "ugryść"?
  • REKLAMA
  • #2 19014095
    MarciJ02
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Dzisiaj zetknąłem się z tym samym problemem i znalazłem rozwiązanie na YouTube.
    Z otrzymanych informacji wyglądało to na brak identyfikacji modelu amplitunera.
    Po wyświetleniu się napisu Internal Error należy kliknąć INFO i amplituner pokazuje informacje, że nie wie jakim jest modelem "No Model Info"
    Należy amplituner rozkręcić i zewrzeć zworkę odpowiadającą za protect podczas podłączania zasilania.
    Amplituner pozwoli zaprogramować sobie model.
    Po podłączeniu do prądu zworkę można rozewrzeć - ja zwarłem pęsetą i klikamy przycisk TV aż na wyświetlaczu pojawi się:
    *RX-V675, następnie wyłączamy gwiazdkę przyciskiem STRAIGHT.
    Zostanie na wyświetlaczu tylko RX-V675, następnie klimami przycisk MAIN ZONE, tzw power stand-by.
    Po ponownym włączeniu amplitunera wszystko jest tak jak przed uszkodzeniem.

W moim przypadku uszkodzenie nastąpiło po zwarciu elektrycznym jednego z gniazdek zasilania przez uszkodzone inne urządzenia i wyłączeniu się różnicówki.

Zwory od wyłączenia protect szukałem trochę w ciemnio na podstawie materiałów z YouTube dotyczących innych modeli Yamahy.
REKLAMA