dobrykamil napisał: A czy na PSW_DET (przycisk power on/standby) masz 3.3V?
Na samym przycisku mam 3.3v i gdy naciskam go zbija do masy. Sygnał idzie do gniazda CB82 płyty HDMI. Pin 13 gniazdo CB82. Napięcie 3.3v w momencie naciśnięcia zbija do 0V czyli tu sygnał jest.
Zaraz sprawdzę z guzikiem info dam znać.
Dodano po 1 [godziny] 36 [minuty]:
dobrykamil napisał: A weź wciśnij i przytrzymaj przycisk INFO i podłącz avr do prądu. Powinien ci się wyświetlić model sprzętu, czyli rx-v675.
Zero reakcji wszystkie kombinacje klawiszy itp robiłem i nic się nie zgłasza. Jednej rzeczy nie robiłem czy są oscylacje na kwarcu przy mikroprocesorze bo zasilania są ale czy kwarc działa to nie wiem zaraz to sprawdzę.
Po sprawdzeniu mikroprocesor wydaje się żyć tzn są oscylacje na kwarcu.
Tak się zastanawiam bo ogólnie stan elektroniki jest fabryczny bo nie nosi ślady napraw, brak topnika etc. Zastanawiam się co się mogło wydarzyć w tym sprzęcie bo kupiłem go na ebay z usterką jaka jest. Okazał się uszkodzony zasilacz impulsowy od stnd-by. To zostało naprawione tylko dalej jest martwy i tak myślę czy ktoś nie wgrywał oprogramowania z pendrive i w tym czasie doszło do uszkodzenia zasilacza co przerwało aktualizacje oprogramowania.
To tylko takie moje domysły ale załóżmy że tak było to co teraz zrobić aby postawić go na nogi? Jest jakaś procedura aby to zrobić?
MIkroprocesor niby żyje to co mu jest? jak to ugryźć?
Poszukiwanie usterki ciąg dalszy nastąpi
Przeanalizowałem sygnał PSW_DET i sygnał dochodzi do samego procesora.
P.S.
Do moderatorów forum. Prosiłbym o przeniesienie tematu do innego działu w celu pomocy w naprawie Yamaha RX-V675
Idąc dalej tokiem rozumowania postanowiłem sprawdzić przyciski według tabeli z manuala jak poniżej:
Pomiary dokonałem na złączu CB82 jak Poniżej i wszystko się zgadza tzn napięcia mieszczą się w zakresie według tabeli do danego przycisku.
Jak narazie to na nic nie wpadłem może źle szukam hm...