logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy emulator PC uruchomi obraz systemu Overmax LiveCore 7031?

Mateusz3322 14 Sie 2019 11:40 726 7
REKLAMA
  • #1 18114387
    Mateusz3322
    Poziom 13  
    Ocena: 73
    Witam! Pobrałem i wgrałem obraz systemu za pomocą Rockchip BatchTool i tablet działa. Moje pytanie dotyczy samego obrazu systemu. Czy istnieje jakiś emulator na PC który umożliwia uruchomienie takiego obrazu systemu na komputerze?
  • REKLAMA
  • #2 18114931
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    W jakim celu chcesz uruchomić na komputerze taki obraz systemu?
    To nie jest zwykły obraz systemu i nie uruchomisz go na komputerze. Jeżeli chcesz uruchomić androida lub emulować jakieś urządzenie na androidzie to zainstaluj BlueStacks.
  • REKLAMA
  • #3 18115423
    Mateusz3322
    Poziom 13  
    Tablet wieszał się na logo Overmax i nie wchodził w tryb recovery. Wgrałem ROM ze strony producenta RKBatch Tool. Tablet zachowuje się dziwnie. Nie można wybudzić tabletu po przejściu w stan czuwania (dzieje się to często). Nie można usunąć ikon z pulpitu (brak belki z X w górnej części panelu powiadomień) System źle odczytuje parametry tabletu (Fizycznie zamontowany jest procesor Rockchip RK3126 który ma mieć 2 rdzenie a program CPU-Z pokazuje 4 rdzenie. Wi-fi rozłącza się co około 3 minuty (sprawdzone na kilku routerach). Chciałem sprawdzić czy winny jest tablet, czy obraz systemu stwarza problemy. Często też przy przeglądaniu stron internetowych tablet resetuje się.
  • #4 18115449
    nutergsm
    Na stronie producenta masz dwie wersje firmware. Którą wersję wgrywałeś?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 18115487
    Mateusz3322
    Poziom 13  
    Ok. A co jest przyczyną tego iż podczas wvrywania program RK Batch Tool wyrzuca błąd? (komunikat FAIL) Pojawia się to czasem na początku, czasem w połowie wgrywania. Czy oznacza to że pamięć flash która trzyma system zaczyna się sypać?
  • #8 18115518
    nutergsm
    Istnieje taka możliwość. Sprawdź czy firmware się pobrał w całości i czy przewód USB dobrze łączy. Należało by też sprawdzić czy bateria jest naładowana.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował obraz systemu na tablecie Overmax LiveCore 7031 za pomocą Rockchip BatchTool, jednak tablet wykazuje problemy, takie jak zawieszanie się na logo, niemożność wybudzenia po stanie czuwania, błędne odczyty parametrów sprzętowych oraz częste rozłączanie Wi-Fi. Pojawiło się pytanie o możliwość uruchomienia obrazu systemu na emulatorze PC, na co odpowiedziano, że nie jest to możliwe, a sugerowano użycie BlueStacks do emulacji Androida. Użytkownik został również poinformowany o konieczności sprawdzenia wersji firmware oraz o potencjalnych problemach z pamięcią flash, które mogą powodować błędy podczas wgrywania systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA