logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie detergenty używać, by uniknąć białego osadu w zmywarce Whirpool?

portier33 16 Sie 2019 17:21 4026 1
REKLAMA
  • #1 18118647
    portier33
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Hej,
    Od dłuższego czasu mam problem ze zmywarką Whirpool, a bardziej z jej myciem, bo naczynia przed włożeniem do prania są czystsze, niż po.
    Jakie detergenty używać, by uniknąć białego osadu w zmywarce Whirpool?20190816_1..451.jpg (1.24 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Używam takich detergentów
    Jakie detergenty używać, by uniknąć białego osadu w zmywarce Whirpool?20190816_1..527.jpg (1.34 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. , Jakie detergenty używać, by uniknąć białego osadu w zmywarce Whirpool?20190816_1..549.jpg (1.15 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Czy przyczyną może być ta chemia, czy trzeba szukać bardziej w samej zmywarce? Sam nie wiem co mam z tym zrobić, bo co nie umyję zawsze jest osad. Może ze 4 razy ciągu 3 miesięcy udało jej się umyć naczynia bez osadu.

Krótka historia samej zmywarki jest taka, że znam tylko jej firmę bez żadnych dodatkowych symboli czy nazw, a to dlatego, że kupiłem mieszkanie od innego człowieka, który wyrzucił wszystkie instrukcje sprzętu w domu, a że symbole przy pokrętłach są na niej zamazane, w żaden sposób nie można odczytać, jaki to jest model. Sprawdzałem już nawet na odwrocie i po bokach zmywarki ale niestety nic nigdzie nie jest napisane.
    Tutaj prośba, może ktoś z was ma taką samą w domu lub naprawiał podobną i może powiedzieć jaki jest jej model i wskazać jakąś instrukcje obsługi?
    Jakie detergenty używać, by uniknąć białego osadu w zmywarce Whirpool?20190816_1..459.jpg (1.06 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    ;)
  • REKLAMA
  • #2 18118873
    makaronpl
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    A masz uzupełnioną sól i na odpowiedni poziom ustawiony?
    Bo ten osad wygląda mi na twardą wodę.
REKLAMA