logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki kompresor, sprężarkę wybrać tagred, metabo?

jeżyk15 17 Sie 2019 10:27 6723 8
REKLAMA
  • #1 18119715
    jeżyk15
    Poziom 5  
    Ocena: 50
    Witam zastanawiam się nad kupnem kompresora do tej pory upatrzyłem sobie 2 kompresory i nie wiem który wybrać budżet jaki chce przeznaczyć to 800 zł pierwszy kompresor to tagred 50L za 460 zł natomiast drugi to metabo 50L za 720 zł kompresor będzie używany sporadycznie do podpompowania opon w samochodzie czasami w ciągniku i nieraz do malowania, przedmuchiwania, kiedyś w przyszłości chciałbym kupić do kompresora klucz pneumatyczny, miał może ktoś taki kompresor jakie wymieniłem lub poleciłby coś? Będę wdzięczny za podpowiedzi 😉
  • REKLAMA
  • #3 18123220
    jeżyk15
    Poziom 5  
    A ogólnie te kompresory firmy tagred są godne polecenia czy nie?
  • REKLAMA
  • #4 18125035
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4848
    Ogólnie, te kompresory "marketowe", są składane jak by z identycznych części, tylko malowanie i marka inna.
    Więc jak nie kupujesz kompresora za kilka tysięcy zł. to nie parz na nic więcej, jak tylko parametry i długość gwarancji.
  • #5 18125099
    alster1
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 538
    50 litrów do malowania i klucza to za mało, ja od ponad roku użytkuję Tagreta 100 litrów https://www.tagred.pl/kompresor-olejowy-sprezarka-tagred-100l-230v-2-tloki-separator.html
    Kompresor służy mi do pompowania, przedmuchiwania, klucza pneumatycznego itp. działa tak jak powinien, nic się z nim nie dzieje.
    Na samym początku po zakupie był problem z zaworkiem odprężającym (zacinał się), po telefonie do serwisu za dwa dni miałem nowy zawór u siebie.
    Ja osobiście jestem zadowolony.
  • REKLAMA
  • #6 18125307
    jeżyk15
    Poziom 5  
    U mnie kompresor będzie rzadko używany dodatkowo też chodzi o to żeby był w miarę mobilny żeby go przemieścić bo możliwe że nie będzie stał w jednym miejscu dlatego decyzja padła na 50L tylko dylemat mam czy ten matabo kupić czy tagred v2 obydwa są prawie w tej samej cenie
  • #7 18134818
    kb9
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    a może stanley?
  • REKLAMA
  • #8 18138248
    jeżyk15
    Poziom 5  
    Tak więc zdecydowałem się na Metabo. Co mogę o nim powiedzieć, to duży plus za wykonanie. Posiada nawet zaworek w butli do spuszczania wody, która może się gromadzić, inne kompresory mają nakrętkę. Jedyny minus to jedno wyjście i uchwyt, który drży podczas pracy kompresora, ale to nie przeszkadza. Ogólnie jestem jak na razie zadowolony, zobaczymy jak się sprawdzi w dalszym użytkowaniu.
  • #9 18138634
    kb9
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    jaki model wybrałeś?
    ile sekund nabija do pełna?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup kompresora do sporadycznego użytku, porównując dwa modele: Tagred 50L za 460 zł oraz Metabo 50L za 720 zł. W dyskusji podkreślono, że kompresory Tagred są ogólnie uznawane za dobre, ale ich parametry i długość gwarancji są kluczowe. Użytkownicy zauważyli, że 50 litrów może być niewystarczające do malowania i użycia klucza pneumatycznego, sugerując większy model Tagred 100L. Ostatecznie autor zdecydował się na Metabo, chwaląc jego wykonanie i funkcjonalność, mimo drobnych wad, takich jak jedno wyjście i drżący uchwyt.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA