Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Multimetr FlukeMultimetr Fluke
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mastercook ZBI3646A - nie daje napięcia na elektrozawór

17 Aug 2019 23:52 261 4
  • Level 5  
    Witam.

    Mam do naprawienia zmywarkę jak w temacie. Po włączeniu programu pompa wypompowuje wodę, ale moduł nie daje napięcia na elektrozawór (pomierzyłem na module). Zmywarka nie podaje żadnych błędów, a silnik dystrybutora wody cały czas pracuje. Pomierzyłem napięcie na module, na wejściu z trzeciego pinu (pomarańczowego) dystrybutora - zmienia się między 230 a 245 V.

    Macie koledzy jakiś pomysł gdzie szukać awarii?
  • Multimetr FlukeMultimetr Fluke
  • Level 40  
    A drożność rurek hydrostatu? Działanie hydrostatu?
  • Multimetr FlukeMultimetr Fluke
  • Level 5  
    Rurka przeczyszczona. Hydrostat nowy, wymieniony.
  • Home appliances specialist
    Sprawdź jeszcze czujnik Aquastop czy działa prawidłowo. Sprawdź okablowanie; szczególnie na zgięciu drzwi przy zawiasach, oraz przy wtyczce zaworu i czujnika A-S.
    Jeśli tu jest wszystko ok to zostaje moduł. Do wymiany półprzewodnik załączający zawór
  • Level 5  
    Czujnik nowy i również sprawdzony miernikiem oraz palcem - załącza pompę. Kable sprawdzone 2 razy i przedzwonione miernikiem. Napięcia do elektrozaworu nie ma już po stronie modułu. Wygląda jakby się "zawiesił" na tym dystrybutorze wody. Napięcia nie daje również na pompę cyrkulacyjną.